Maggans mensskola

Mens sana in corpore sano heter det ju. Nu vet inte jag hur många av er läsare som har mens, och hur många som har haft det ett tag, men Maggans livsfilosofi är att man aldrig kan få för många goda råd och tips.

Den riktigt klipska kvinnan planerar sitt liv efter menscykeln. Alltså inte enbart liggen och badhusbesöken, utan här är det bara din egen fantasi som sätter gränserna. Varför inte utnyttja de varierade parametrar som Moder Jord sätter upp för din kropp och din själ under dessa fyra spännande veckor till att riktigt optimera dina förutsättningar?

Följ mitt schema, eller låt dig inspireras till ett eget!

Vecka 1: har precis haft mens 
Kroppen är slank som ett stolsben igen, hyn har återhämtat sig och intellektet funkar som det ska. Under den här veckan planerar du med fördel in besök på IKEA, går till frissan, fortbildning i excel och andra åtaganden som kräver ett soligt och/eller rörligt sinnelag och hanterbart yttre.

Vecka 2: ägglossning
Kåt, glad och jävligt het. Här lägger du lönesamtal, bilprovning, bygghandelsbesök och konferensresor. Dock: tänk efter före som det brukar stå på affischerna på ungdomshälsan, och fyll din Marc Jacobs med gummihattar.

Vecka 3: pms
Din fittiga lilla vessla. Dags att ge igen för tre veckors konfliktskygghet och svalda repliker. Varför inte passa på och ge dig in i nätdebatter, lyfta frågan om köksrutinerna med resten av arbetsgruppen, hugga ved eller bara trycka en tröja. OBS skoja, du får absolut inte hugga ved nu! Nej håll dig jävligt långt borta från allt skärande/stickande eller sånt som väger mer än ett smörpaket. Däremot är det billig fylla hela veckan, så häng gärna med på AW nu, och spara hundralappar.

Vecka 4: mens
Gör inget vettigt, lämna inte huset, tänk inte ens tanken. Vik hela veckan åt vab, om det är möjligt. Eller fejka din egen död. PS: om detta stadium uteblir, gå tillbaka till vecka 2 och försök minnas vad som egentligen hände på Clarion hotell efter vinminglet. SEN kan du fejka din egen död.

Det var allt för mig den här gången, men kom tillbaka nästa vecka så ska jag berätta om när jag provade menskopp för första och enda gången.

Toodle pip, Maggan

8 svar to “Maggans mensskola”

 1. Anna Says:

  Gud så härligt och pedagogiskt. Tack!

 2. kvinnopartaj Says:

  ”din fittiga lilla vessla” Tack för den du.

 3. A Says:

  Haha, Kan känna igen mig i varje vecka. klockrent.

 4. ”Gör inget vettigt, lämna inte huset, tänk inte ens tanken.” | Jag har inte bara en hund Says:

  […] Maggans mensskola ger svar på så många frågor! Är inne på vecka 4 nu. Har under större delen av dagen planerat min död, liggandes i fosterställning i soffan. Jag har knaprat i mig nästan en hel karta Ipren. Till min stora sorg har jag inte Alvedon hemma (hade 1, den hjälpte lite) den kombinationen är tydligen överlägsen enligt medsystrar på facebook och twitter. Dela det här:TwitterFacebookLike this:GillaBli först att gilla denna post. Det här inlägget postades i ajje, facebook då, inte bara en dans på rosor, lite vanlig vardag, mina fina vänner, Twitter tips!. Bokmärk permalänken. ← Lyssnar på Fredrik Gertten. […]

 5. Ia Says:

  äntligen någon som berättar sanningen!

 6. Vi fejkar vår egen död, om ni undrar « kvinnopartaj Says:

  […] sjangsera lite just för tillfället, så kan detta vara förklaringen. Halva laget befinner sig i vecka 4 och sitter på bänken. Förvänta er inget av oss. Vi skulle inte kunna hålla en målstolpe åt […]

 7. fejka din egen död « [ the mean green machine ] Says:

  […] fejka din egen död […]

 8. bakaug@gmail.com Says:

  Using ”Capability Manager” I have allowed contributors to upload media to the media library of my wordpress website.. . At the moment, however, they can still see the uploads that have been submitted by other users.. . I need to be able to moderate the uploads, so if everyone can see them before I do, it defeats the object!. . Therefore, how do you set wordpress so that a contributor can only see the content that they contribute?. . Thanks!.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: