En tjej i min klass kallade den på fullt allvar för höna.

Betty började, och jag vill gärna fylla på med mina fem cent.

Vi säger ju då fitta i vår familj, som samlingsnamn för området mellan yttre blygdläppar och anus, och det gäller alltså samtliga familjemedlemmar av kvinnligt kön. Har väl typ full respekt eller njae men nåt liknande för familjer som använder snippa istället, men för mig personligen fyller den termen ungefär lika stor funktion som en cykel för en undulat. Vet inte vad jag ska ha den till. Snippa, är inte det diminutiv för snopp? Eller någon annan oklar böjningsform? Har jag en snippa? Om ja, var?

Nej, fittan vet man var man har. Den vetgirige kan ha glädje av att få läsa att ordet har funnits i svenska/fornsvenska/whatever i några tusen år, och återfinns i olika varianter i många andra språk. Betyder ungefär samma sak överallt också: springa, spricka, våtmark eller kletig vätska.

Jag njuter i mjugg av att få använda denna toppenterm dagligdags. Den är lätt att uttala, smidig och fräck. Dessutom känns det som ett folkuppror storlek mindre att få reclaima den på egna villkor. Jamen jaa ni säger att det är ett fult och äckligt ord, och använder det i nedvärderande syfte mot kvinnor med ickenormativt beteende. Jag säger som Mao Tse Tung: hoppa och skit får ni randiga ben. Jag väljer att använda ordet på mitt sätt, och det blir fan så mycket svårare att såra mig med ord, när jag själv äger det.

Toodle pip, Maggan.

2 svar to “En tjej i min klass kallade den på fullt allvar för höna.”

 1. soffan Says:

  Håller med i sak. Snippa ger mig gåshud men eftersom dagispersonalen har beslutat sig för ‘snippa’ och jag inte är helt övertygad om deras lättkränkthet eller inte så avhåller jag mig från att använda samma terminologi med mina söner som med vuxenvärlden. Kalla mig hycklare, eller diplomat.

  • kvinnopartaj Says:

   Ingetdera, jag är helt med på att det är minerad mark vi rör oss på. To each their own.

   Maggan jr går dessutom på ett kristet – frikyrkligt!! dagis, och jag låter skitkaxig såhär på hemmaplan, men i ärlighetens namn bävar jag för det samtal som på sikt är oundvikligt.

   /Mags

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: