Don’t get nöjd, get bitter!

Åhhåhååå vad jag kan hata loss på dagens ”sluta vara så bitter, var lite glad och nöjd istället”. Tänk om lorrygänget skulle ha vetat att deras ”kåt, glad och tacksam” en dag skulle bli parollen för den nya kvinnan. Helt oironiskt. Är du inte glad på jobbet? Var nöjd att du har ett jobb! Suger din man kuk, bildligt ej bokstavligt? Var glad att du har en man! Hänger tuttarna på dig ner, kan du ha dem att vifta med? Var tacksam att du har fått bära ett barn!

Ur nöjdhet kommer ingen-jävla-ting! Inget! Ingen har någonsin suttit på sitt arsle, känt sig nöjd och sedan startat en revolution. Att baka cupcakes är kanske inte bakåtsträvande, men det ger absolut ingenting. Söta och käcka flickor smutsar inte ner sig med skitgöra, och skitgöra krävs det för att nå någonstans. Skit under naglarna. Smuts. Blod. 

Kan vi kanske sluta ta flärdflickornas ord om ”jämställdhet på egna villkor” som ett nytt evangelium och istället rikta blicken mot underbetalda sköterskor och ensamstående morsor och tonåringar som fan inte ens har en suck på ett jobb eftersom morsan fortfarande inte fått något sen HON tog studenten. Blondinbella viker ut sig på sitt tidningsomslag och kallar det Size Me och vi verkar aldrig komma längre än så, vi skrapar bara på ytan och fortfarande går diskussionen om att kurvor är vackert runt runt runt och så fastnar vi i det hjulspåret igen och blir aldrig smutsiga om några händer, för vi kommer aldrig ner till myllan för vi har täckt hela skiten i pastellfärgad kristyr. 

Jag säger inte att vi inte får vara snygga. Jag säger att nagellacket ska vara till för att dölja sorgkanterna på naglarna och läppstiftet ska vara ett stridsrop. Det får bli min paroll denna första maj, år 2012, året då hemmafruar sägs vara de största feministerna. 

/Betty

5 svar to “Don’t get nöjd, get bitter!”

 1. Lilla Mysan Says:

  Ord!

 2. Anonym Says:

  Kära BitterBetty,

  Du väljer själv ditt yrke. Få kan ha undgått att veta att undersköterska är ett yrke med pizzlön, ÄNDÅ söker tusentals 18-åriga blondiner och brunetter sig till det yrket vartenda jävla år!!! Vissa andra från t.ex. Somalia tvingas dit av andra skäl.

  Sedan klagar dom (blondienrna och brunetterna alltså)! Att som sedan blir på smällen och klämmer ut massa ongar med oredliga karlar är ju också ett jäkla aber.

  Nee…slår ett hårt slag för information till ongdomarna! Ingen ska behöva utbilda sig till ett skityrke och torka bajs och inte tjäna mer än till den dagliga ciggransonen och icke heller behöva ta emot säd från idiotmän som bara luktar illa och som sedan lämnar när det blir skarpt läge!

  Socialbidrag FUR ALLE!

  • Siv Says:

   Nä jag fattar inte heller varför inte alla inom
   vården väljer att bli läkare istället. Det är ju det patienterna vill ha. Win-win!

 3. cinderalley Says:

  Hear hear!

 4. Caroline Says:

  Jag. ÄLSKAR. Dig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: