Ha ha. Hö hö. He he. Ho ho.

Men är han inte lite överskattad och tokhypad ändå, Magnus Betnér? Visst säger han vettiga saker ibland, och levererar det med humor ibland, och visst är han knullbar, men ändå. 

Är så förbannat trött på att det även när det handlar om saker som jämställdhet så är det män som får credd för det självklara. Magnus står på en scen och säger att genusmedveten uppfostran är bra och världen blir till sig i trasorna. Ja, halleluja, klart det är bättre än de oceaner av bögskämt och spel med nationaliteter som annars dominerar i komikervärlden, men det är ju varken nytt eller speciellt och inte ens unikt. 

Likt Filip och Fredrik som får program efter program efter program för att de ibland glimtar till och levererar något kul har Magnus fått en status som han kanske inte lever upp till alltid, för har ni lyssnat på vad han säger? Ja, det är SKITKUL ibland, men ibland sitter han i TV och säger att tomten finns inte ungjävlar, fatta det, hö hö vad ni är korkade som tror på tomten, fy fan vad kul jag är. Nej. Och ja, Birro ÄR dum i huvudet och man skulle kunna skapa en tv-serie kring hans idioti allena, men är det svårt att göra komik kring idioti eller? Nej. Magnus går omkring med ständig träningsvärk i låren efter att ha sparkat in öppna dörrar i hela sin karriär. 

Är så jäkla trött på manliga komiker överhuvudtaget. Varför har inte Nour El-Refai en tv-show flera kvällar i veckan? Varför pratar vi inte om att de allra roligaste i Sverige just nu heter saker som Liv Strömquist, Nanna Johansson, Sara Granér och inte Fille, Fredde eller David?

Inte en gång har jag hört ett lebbskämt från en kvinnlig komiker, vilket bara måste innebära att det faktiskt GÅR att göra humor utan att sparka in öppna dörrar eller skämta om sin läggning. 

/Betty

 

7 svar to “Ha ha. Hö hö. He he. Ho ho.”

 1. sessan Says:

  Som kakan Hermansson sa: ”nåt så vanligt som en manlig komiker, men nåt så ovanligt som en rolig man” Ang soran Ismail)

 2. vaxternasbetydelse Says:

  Måste säga att den grafiska romanen/serier överlag har gett mer utrymme åt roliga kvinnor.

 3. Johanna Says:

  ”Magnus går omkring med ständig träningsvärk i låren efter att ha sparkat in öppna dörrar i hela sin karriär.” Haha!

  Jag kan inte tycka om Betner, hur mycket han än pratar om jämstalldhet och genusmedveten uppfostran. Det räcker liksom inte. Tror det är för att han är själva sinnebilden av en störig ”upplyst”, liberal man som älskar att vara bitter och cynisk utan anledning. Och med utan anledning menar jag att han trots sin genusmedvetenhet känns märkligt apolitisk och obrydd av politik. För han behöver inte bry sig. Han behöver inte vara höger eller vänster. Han behöver bara vara bitter och sparka in öppna dörrar.

 4. karinskonstgrepp Says:

  Men jaa!!

 5. Siv Says:

  Ja det beror liksom helt på hur man zoomar in. Som komiker – mja. I det aningens snävare ”manlig komiker”: helt okej.

  Lite som att värdera upp Maggans frispråkighet ”för att hon är tjej”.

 6. Sherdil Says:

  Men JA för Nour, verkar inte som hon fått mer utrymme sedan hennes fantastiska stycke på RAW comedy för minst ett år sedan (eller så är jag bara ouppmärksam) Eller så sårade hon för många manliga executive-egon kanske?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: