Efter Dion då eller?

Fula namn på folks barn. Varför är det ett så stort problem hos mig? Jag kan irritera ihjäl mig när folk ger sina barn namn som jag inte gillar.

Det här är ett ganska jobbigt problem som tar rätt mycket av min tid och energi. Hur blir jag av med den här tvångstanken? Kan vara någonting att ta upp med min sykkolog.

Ge mig era kompisars fulaste namn på deras barn, eller på dagis eller på bussen.

Jag har väldigt svårt för:

Elicia, Alicia, Celine, Celina,Nova , Albin, Maximilian, Elliot.

 

/Sessan

68 svar to “Efter Dion då eller?”

 1. Maggan Says:

  Med risk för att sula in en bajskorv rätt i gruppen och komma på fel fot med alla innan vi ens har börjat: jag har sååå jävla svårt för de hippa sossesödernamnen: Movitz, Juni, Nova, Cornelis, blääblääblää. Vafan liksom. Sen blir jag mest förbannad på ironiska namn som Barbro, Bosse och Janne (det är inga namn, det är läten!).

  Däremot blir jag innerligt glad av riktigt pretentiösa namn som Tristan, Ariadne och Hedvig Eleonora. Men det är det ju fan ingen som heter.

  Odin, Diesel, Zippo och Xena ska vi inte ens prata om.

  Och jag kan inte lämna ut mina fulaste kompisbarnnamn för de läser bloggen och kommer att känna igen sig. Jo, det kommer de.

 2. Anonym Says:

  Whitetrashnamnen nummer 1, Liam och Kevin

 3. jessie Says:

  jag är precis likadan!!!

  just nu stör jag mig sjukt mycket på namnet melvin. och namn i stil med nova lee är mitt värsta. sedan är jag medveten om att många säkert stör sig på namnen som jag tänker till mina framtida barn (kerstin och sixten), men det skiter jag i. smaken är ju som baken (hatar det uttrycket, lol).

  • Anonym Says:

   Meeen..! Jag har en Melvin som faktiskt var en av dom första (han är 13 nu) och blir så deppig av att alla verkar hata namnet… Vi döpte honom efter ett av våra gemensamma favvoband (The Melvins) och det är sjukt störigt att det blivit så poppis nu. Men jag är ändå genuint nyfiken; varför är det ett störigt namn? Är det fult eller är det bara för att det blivit så uttjatat? För egen del är dom värsta namnen jag hört på småbarn Star och Yum-Yum. Kul att vara 40 och heta det liksom. Vet även en mamma som på allvar döpt sin dotter till Draken. Yeck!

   • Siv Says:

    Nej, det är inte namnet i sig. Inte i det här fallet. Skulle 90-åriga gubbar heta Melvin vore det betydligt creddigare. Det är trenden, folket. Och när så många gör likadant blir de andra lite föraktfulla och ba ”men åh, så himla äkta!”. Det blir lite klyschigt. Som en viss sorts mat, en svanktatuering osv.

   • Maggan Says:

    Jag håller med Sivan här. Är man först med nåt är det alltid ball, hehe… men allvarligt så är det just den här skitnödiga ängsligheten som retar gallfeber på mig. Som Algot.

    ”Ååh vi måste haka på 30-talist-trenden men alla fina namn har våra kompisar redan tagit (eller paxat).. hm få se nu, har vi inga släktnamn då? Nähä Johan och Stina och Anders och Bengty – Bengty? Nej! Nej… men vänta, min farfars bror hette ju Algot. Pju va bra, det tar vi.”

    Voila: ett skitfult namn som ingen kan gilla, men det ligger i linje med vad alla andra kallar sina kids och så är det sejfat via släktträdet.

   • Karin E Jansson Says:

    Draken! Jag älskar det! Extra bra att det är i bestämd form. Som Hinken, eller Såsen.

 4. jessie Says:

  och William, också mitt värsta!

 5. Anonym fegis Says:

  Tycker inte whitetrash-namnen (inkl Oliwer – med W – ?!!!!??) är lika störande som de ironiska namnen (Barbro, Bosse, Janne).
  Det är def. den värsta kategorin.
  Doris säger jag bara.
  Morsning korsning äckliga förälder.

 6. jessie Says:

  PS. jag älskar de ironiska namnen!

 7. kvinnopartaj Says:

  Alltså dom ironiska namnen tror jag inte är tänkta som ironiska. Eller?
  Är Kerstin Ingrid Märta och Rut ironiska? Eller är det typ Carola Jeanette och Håkan som är det?

  • Maggan Says:

   För oss sent 70/tidigt 80-talistföräldrar är ju Carola och Håkan ironi. Märta och Rut räknar jag som fina ”riktiga” namn. OK, Bosse och Janne börjar väl bli gränsfall.

   Hehe innan jag fick barn retade jag skiten ur min mamma genom att på (spelat) allvar hävda att Åke var ett fantastiskt fint namn på ett barn. Hon kan fortfarande referera till det och ba ”TÄNK när du sa det, ATT jag inte dog.”

 8. Grillfest Says:

  Jag gillar inte namn som samtidigt är substantiv. Hade jag gjort det skulle min dotter fått heta Pollen eller Calici.

 9. Anonym fegis Says:

  Namn som andas 1939 – 1979 = ironiska. ”Fula för mig.” Har gått för kort tid, Gillar ej, känns som föräldern vill vara lite ‘rolig’?
  (Carola, Jeanette, Håkan, Urban, Doris, Barbro, Janne, Stefan

  Före 1939 = nostalgins skimmer gör dem ”vackra”, mer ‘seriösa’: Kerstin INgrid Rut Märta Harald Sixten Ragnar Bertil Gunnar

  Subjektivt? Ja

 10. Siv Says:

  Hatar namn. Alltid blir någon sur eller ledsen. Gav mina ungar siffror.

 11. Siv Says:

  Ska ha två tvillingar, Candida och Calici.

 12. Jens Says:

  Det är visserligen pretto men det känns som en fräck grej att döpa sin dotter till Medea (ni vet, hon som dödade sitt ex nya flickvän samt deras gemensamma barn). Känns som att man får en handlingskraftig dotter då, som inte tar någon skit.

  Var ju en sådan där söderunge i tidningen som hette Loke Båtshake.

  Man kan borde underminera det där med white trash-namn. Om man är miljardär och bor på en herrgård tycker jag absolut att man ska kalla ungarna Liam och Cevin.

 13. Kerstin Says:

  Hatar jävla fantasynamn. Typ Grim, Gorm och Isidor. Fult och nördpretto. Sen såklart alla som mest låter som hundar; Dexter, Trixi, Ninja, Rebel osv. Hellre en stadig Conny eller Birgitta än en Electra. De flesta namnen som folk i min ålder heter är rätt fula, typ Markus, Chistoffer, Samuel. HATAR Samuel.

  • Maggan Says:

   HAHA jaaaa.

   (Utom Elektra. Elektra ÄGER.)

  • Lady Dahmer (@ladydahmer) Says:

   jag har en kompis som heter Elektra. Tuff shit. Ninja äger för övrigt. Hon heter även Sol och Greta. Också fantastiskt fina namn. Tamlin heter Hjalmar och Konstantin. Jag är lite eh eklektisk.

   De enda namn jag har svårt för är typ ”lancelot” och ”amadeus” annars är jag faktiskt ganska obrydd. Tycker gamla namn är skitcoola, även de ironiska.

  • Ia Says:

   Lika rolig att läsa kommentarerna andra gången!
   Ja, men fan SEAAOOÅÅMOOUUUEEEL på skånska kan vara det värsta ljudet jag vet!

 14. Erik Says:

  Lexus. Och det är sant.

  Ironiska namn på barn måste ju vara narcissistiska föräldrars allra mest oöverträffliga bedrift. En ball accessoar med ett fräsigt namn liksom. Vad får barnet? Jo, det ska jag säga er. Stryk i skolan varje dag.

 15. Grillfest Says:

  Jag slänger ut ett Svante till vargarna och ser vad som sker……

 16. Beverly Skeggs Says:

  En eh bekant till mig döpte ungen till Gweia. Ånej hen kommer att läsa detta jag bara veeet det…

 17. S. Says:

  Folk döper väl inte barnen till namn som de själva ser som ironiska. Det är bara hipsterpäronen som kommit på att de gillar Gunnar, Bosse etc. Annars sägs det ju att namn går ungefär i tregenerationscykler. Och så ett klassperspektiv på det då.

  Jag avskyr namnet Tindra. Och ”fantasynamn” . Och en del hipsternamn också. Och är glad att inte dubbelnamnen från 40- och 50-talen är här än. Och jag hatar sånadär överklassnamn som ska stavas med både ”ph” och ”e” och återföljas av ett smeknamn. Louise som blir Lussan osv.

  Men till exemplet. Och den här människan lär ju säkert läsa det bara därför också… Men exemplet är för bra och bisarrt för att lämnas därhän: I min gamla hemstad fanns ett ungt föräldrapar som döpte sitt första barn till Goliat. Sedan fick Goliat en lillebror. David. De kidsen lär väl vara tonåringar eller nästan vid det här laget. Jag tycker det är rubbat.

 18. S. Says:

  Och ja, jag vet en som döpt sin dotter efter Dion.

  Förövrigt avskyr jag Filippa. Eller ännu värre: Philippa. Eller kids med é:n på fel ställe. Skippa accenten för fan om bokstaven ska vara tyst… Och ska den låta e, skriv inte en som står för ä-ljud.

 19. Annan Å (@sinistrare) Says:

  I dag hörde jag en mamma ropa efter Enya i affären. Dog nästan.

  Nu vill jag ju inte ha barn men om det blir ändå tänker jag att det blir Snatta (om ungjävlar kan heta Tindra eller andra verbnamn kan det heta Snatta också), eller Moses. För då kan jag sätta hen i Årstaviken om jag tröttnar.

 20. Siv Says:

  Hinken och såsen! Låter som Vinden och Vargen om 30 år.

 21. lilla S Says:

  Min mellanstadielärare fick en son häromåret. Holger. Fast det är nog bättre än Rolf, som min bror hörde i en butik. Rolf, det låter som en mekaniker i 60-årsåldern.

 22. kvinnopartaj Says:

  Feline!

  För man vill ju att ens dotter ska heta som en kattsandssort!

 23. Grillfest Says:

  Är fan tvungen att delge detta, klippt direkt från en av UC kommentarerna

  ”Hi hi oj vad jag känner igen mig! Ett ständigt jagande här med och vår lille Wilford har dessutom noll respekt för vår branta slänt och sätter med jämna mellanrum full fart mot stupet utan minsta tanke på att stanna, allt för att hålla mamma i trim =)”

  Wilford alltså, jag vet inte ens vilken katogeri det skulle hamna i. Det är beyond ironi…

 24. Colombialiv Says:

  En arbetskompis till mig har en kusin som föddes i en by där det är en gammal tant som bestämmer namnen på alla barn som föds där. Tanten tar lite stavelser på måfå och slänger ihop till något hon tycker låter snyggt. Den här kusinen heter Keika Soleika Malvis Dayana.

  Kanske inte riktigt ett namn jag själv skulle vilja ha.

  För övrigt kan man registrera vilket namn som helst i Colombia, det finns till exempel en man som bytt namn till sitt favoritfotbollslag och numera heter Deportivo Independiente Medellin.
  Det finns också en taxichaufför som heter Jesucristo Hitler Paracelso Zeppelin.

  Annars är white trash-namnen här de som är engelska namn stavade på ”spanska”, typ Brayan, Yeison, Dayana eller Leidy.

  Överhuvudtaget tycker jag nog att namnen i Colombia är rätt mycket fulare än namnen i Sverige.

 25. H Says:

  Känner en som har en son; Agamemnon Leonidas James.. Dottern heter Zelda.

 26. Åsa Says:

  Det värsta är svennebanan som ger sina kiddos engelska namn. Jane. Rose. Mary. Kelly. Joanne. James. Vad som helst med engelsk brytning. White effing trash.

 27. Subban Says:

  Chornelya, Ellioth, Nowalee, Oliwer, Owelia…

 28. Subban Says:

  En bekants bekanta gav alla barnen engelskklingande A-namn: Andrew, Audrey, Anthony… and so on (tror de hade sex barn). Problemet var att föräldrarna själva inte kunde uttala namnen. När mamman (finska) gormade ut på gården efter sina kids hojtade hon: ”Anttrev!! Åttry!! Antonnii!!”

 29. Clementine Says:

  Korsa hjärtat och hoppas att dö, jag gillar Puck och Pippa.

  • Sandra Says:

   Pippa = knulla? 😉

   • Clementine Says:

    Jag gillar att pippa, ja. Med överhängande risk att missa någon slags ironi, men utöver ett svenskt verb av slangkaraktär, förmodligen med rötter i romani, är det även diminutiv av Philippa. PARJATTAR! Det är troll i kommentatorfältet. De använder smileys som i någon jävla flashbacktråd.

  • kvinnopartaj Says:

   Chill winston. Så illa var det inte, kolla in de senaste kommentatorerna på Cessans inlägg, här snackar vi troll.

 30. E Says:

  Vill bara göra er uppmärksamma på NBA-proffset Metta World Peace. (Om nu namn man i vuxen ålder har valt och bytt till ryms i den här oerhört underhållande diskussionen.)

  För övrigt tycker jag namn man kan hata är bättre än namn som är så neutrala att dom inte väcker några känslor alls. Typ Anna, Erik, Eva, Anders. Jaha, liksom?

 31. Hatchetface Says:

  Dafuq, har jag inte kommenterat här?! Liam, Kevin, Felicia, Natalie, Jessica, Tindra, Galaxia osv. Sen; Bertil (alla namn som innehåller bert är bajs) men jag skulle hellre döpa mina barn till alla namnen tillsammans än att låta dem heta nåt vanligt som Johan, Anna eller så. Undrar alltid varför man ger barnen helt neutrala namn. Aldrig Kevin dock. Eller Cevin, vad faan är det?! Ok, gillar extremt få namn tror jag.

 32. pictures of singapore tourist spots Says:

  Top 5 things to do in singapore

  Efter Dion då eller? | kvinnopartaj

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: