Tänker på min SO-lärare

Han som besviket lade huvudet på sne när jag och en klasskamrat slagits så löshåret yrde i skolcafeterian.

”Ni är ju fiina tjejer. Så här gör killarna!”

Bloggkommentatorerna kallar bråket ”catfight”. Och säger att KP är onödigt ”hårda och burdusa”. Kritiker i kommentarsfälten menar att bloggen enbart går ut på att kasta skit.

Ahmen allvarligt. Läs några sidor. Vad hittar ni i volym och kvalitet? Rannsaka er själva lite. Vad är det egentligen som skaver? Ja, det är inte alltid så snyggt och pedagogiskt, det som skrivs. Men att reducera det till något så ynkligt köper jag bara inte. Övertrampen har inget egenvärde och jag är helt okej med att inte vara så putsad hela tiden.

Ibland leker jag med tanken på vad denna blogg hade varit om den skrevs av män. Prova du med.

Sån jävla tur dock, att jag älskar min vrålande fitta. Annars hade jag varit så ängslig och behagande att jag börjat svälta mig och tvångsmässigt scrapbooka.

So long, Siv

74 svar to “Tänker på min SO-lärare”

 1. Clementine Says:

  I löv you Siv.

 2. Cikki Says:

  Tänka sig att man kan komma med kritik, reagera, inneha åsikter, bli arg utan att attackera andra verbalt, svälta sig själv eller scrapbooka.

  Något att testa?

  Eller är det något som inte var ett kursval på högskolan?

  • Siv Says:

   Jag skriker hellre ”jag hatar dig” från hjärtat än drygar mig så fult och konstigt som du gör.

   • Cikki Says:

    hur är det jag gör fult?

    (satt faktiskt och funderade på hur länge jag skulle klara mig helskinnad som kritiker på denna sida)

 3. Ia Says:

  det är för mycket mellanmjölk i affärerna.

 4. adrenalin Says:

  Troll?

 5. Annika Says:

  Jag förstår helt ärligt inte vad du stör dig på här, det är vad det handlar om. Du skrämmer mig inte. Du gör mig snarast lite trött.

  • Cikki Says:

   Jag stör mig inte på något. Jag ifrågasatte varför KP skrivit så hårt om LD. Sen rullade det på, som en snöboll.

   Jag har inte skrivit något nedvärderande mot er överhuvudtaget.
   Försöker bara förstå.

 6. Elle Says:

  Sorry, partajet, nu går jag ur er fanclub. Den där delen som så gärna vill fortsätta gilla er kämpade galet tappert, men nu är hen oåterkalleligen död.

 7. Grillfest Says:

  Nu tycker jag att vi tar varandra i händerna och sjunger ”we shall overcome”, kan vi inte det bara?

  • Mård Says:

   Grillfest, har du någon egen blogg? Snälla säg att du har! Jag ska följa dig till dödens dagar isåfall. *stalker med hjärtan i ögona, helt vanligt*

   • Grillfest Says:

    Mård, rodnar….Nej, jag har ingen egen blogg. Eller egen och egen, den skulle ju vara allas i så fall annars är det ju mest en dagbok och vem fan vill läsa en sådan. Efter att ha suttit på läktaren igår fick jag reda på att man tydligen måste ha både en mening, ett uppsåt och röd tråd när man bloggar och det har inte jag så jag har haft en oerhörd tur att jag inte startat någon blogg. Det är lite som med gaddningen, måste tydligen fundera igenom en hel del först.
    Tills dess lever jag genom denna bloggen, och då blir det fan ingen dagbok, lita på det

   • Ia Says:

    Äsch, det måste man inte alls.
    Jag lever ett fullständigt meningslöst liv och det roar mig – alltså plågar jag min internetomgivning med det också.
    Nöjer mig så.

  • Maggan Says:

   Ja ja ja, what Mård said! Fan vad glad jag är att du följer oss.

 8. Mia Says:

  Jag tycker att det är så himla härligt att KP inte är PK!

  • Elle Says:

   Härligt med folk som tar till knölpåkstillhygget ”PK”. Allt som låter kaxigt och elakt är ju lite fnisspännande och det är ju så en så fantastisk skön känsla att ha makten att provocera! Skitsamma om det blir fjortisnivå och har noll innehåll, bara det sticks så är det vasst!

   • Mia Says:

    Knölpåkstillhygget??? Ingen tvingar någon att läsa (och bli provocerad). Om man inte gillar bloggen och fjortisnivån är det väl bara att sluta läsa?
    Jag sa bara att jag gillar’t.

   • Grillfest Says:

    Är inte PK privatknullare precis som TD är toalettdykare. Det trodde jag åtminstone. Det är ju inget att bli så upprörd över heller.

  • Elle Says:

   Nä, du sa att de inte är PK och att du gillar det. Därav min kommentar. Fattar du inte knölpåken är det helt OK för mig. Och ja, jag vet att man kan hålla käft och bara låta bli att läsa, men jag föredrar ibland att faktiskt tala ut om vad jag känner. Precis som partajet, som du alldeles nyss.

   • Elle Says:

    Grillfest: nej, inte så upprörande men lite tröttsamt. Så trubbigt att slänga sig med fluffiga PK-påken, folk verkar ju inte ens veta själva vad de menar med det. Det är bara ett tillhygge man halar fram när man vill försvara något som känns lite elakt . Eftersom det är ju är så sexigt med elakhet – oavsett hur efterblivet formulerat det är, liksom. Tänk Annika Anka. Man är automatiskt helt skön om man vågar säga vad man tänker – speciellt om det är (dum)drygt och hånfullt. IQ och substans har inget med saken att göra.

   • Clementine Says:

    Jaha, du tycker att det är sexigt med elakhet… Vetdu, jag skulle gärna vilja läsa din egen blogg, eftersom den troligtvis är fylld med IQ och substans. Kan inte du vara en mogen motpol då, till fjortis och ANNA Anka? Och jag tycker inte att PK-påken är trubbigare än mobbing-macheten som svängs så slentrianmässigt över allt som är det minsta fult på nätet.

   • Elle Says:

    Clementine: vilket genomtänkt och dräpande svar, verkligen. Vi vänder fokus mot min eventuella blogg eftersom det… tja, eftersom det känns relevant i sammanhanget? Annars funkar särskrivningspåpekning eller nedklankning på nickval eller så kan man ju alltid peka på att det finns folk som beter sig ännu värre? Moget och intelligent, det här.

   • Clementine Says:

    Jag har blivit kallad värre saker än mogen och intelligent. Kom igen, hit me!

 9. Elle Says:

  Och så klassikern att medvetet missförstå, förstås. Snart har du prickat av hela listan med undanmanövrar. Varför rycker du ut till ett helt partajs försvar, förresten? Var det inte du som tidigare hävdade att LD minsann kan ta sina strider själv?

  • Maggan Says:

   För att vi skulle göra samma sak för henne, vilken dag i veckan som helst.

  • Clementine Says:

   Mm, jag är ganska dubbel. Precis som LD alltid brukar hävda att hon är.

   Jag gillar det helt enkelt. Och jag gillar att det händer något, och jag gillar att retas tills någon spricker och man får lite substans på händerna. Du hade inte skrivit här om du inte hade gillat konflikter på något plan. Man lägger inte så mycket tid på att få fram vad man vill säga då. Visst är det skönt och förlösande ibland? Jag gillar KP av samma anledningar som Mia och Grillfest och alla andra. För att jag tycker att det är härligt med humor och helst inte slätstruken sådan. Ja, ibland blir det övertramp, men det övertrampas rätt rejält på alla plan i samhället, på bloggar, men det är invirat i tyllpapper eller PK-feministomslag, så det uppmärksammas inte. Och ja, man kan tycka att det är låg nivå, men hellre låg nivå av vassa hjärnor, än kvasi-hög nivå av tillrättalagda, korkade sådana, som använder sin potential till att sprida skit som tas för sant. Det är något du aldrig kan beskylla KP eller mig för. Det sitter vad jag vet inga feministetiketter på den här sidan.

   Jag är trött på att bli uppfostrad så fort jag gör minsta felsteg i den analkliniska debatt som rör feminism. Man får inte hata, man får inte vara bitter, inte elak, inte snuskig, inte rolig. Man ska vara som en robot och väga sina ord på guldvåg, iaf när det gäller andra feminister (inte andra kvinnor generellt, t.ex. prinsessmammor som är värre än Hitler enligt vissa), men männen är det fritt fram att håna och generalisera. Man får göra ner varandra så mycket man vill, men bara genom loja formuleringar som inte kränker individen. Man ska verka för gemeeeeenskap, men vet du vad? Det blir en jävligt stiff gemenskap om det ska råda konformism och konsensus.

   Jag tycker att det är bra att du säger vad du tycker, det har du rätt till. Folk behöver höra att man tycker att de är idioter. Men jag behöver inte hålla med och jag behöver inte be om ursäkt och jag behöver inte ändra på mig, eller lägga mig på en högre nivå. Det har jag andra forum för, och jag föreslår att du letar upp ett sådant, därav min nyfikenhet på din blogg. Bedriv debatt som du vill att den ska bedrivas, men gör det där. Här drar jag pruttskämt och skrattar tills jag kissar på mig åt dråpliga beskrivningar av menskoppsutprovningar, och det vill jag fortsätta med.

   Och detta, min vän, var allt för mig i den här debatten.

   • Elle Says:

    Du reducerar mig till någon som vill uppfostra dig och sedan förklarar du att du inte tänker svara på tilltal mer. Och du säger att du gillar konflikter? Jag har inte bett dig be om ursäkt. Jag känner inte något större behov av din ursäkt, faktiskt.

  • Clementine Says:

   Du har lyckats peka ut alla mina undanmanövrar och andra saker jag gör mig skyldig till. Vad vill du att jag ska göra med det om inte bemöta? Jag säger inte att det är du som uppfostrar, bara att det är så generellt, och att du drar på väldigt många av de växlarna, precis som jag med mina undanmanövrar. I vilket syfte om inte för att uppfostra/sätta på plats? Det är ju skitbra att du ser igenom strukturer. Verkligen, och nu är jag inte ironisk. Jag har ingen skyldighet att bemöta dig mer, nu när jag känner att den här diskussionen (om det ens har varit någon) går i cirklar.

   Som sagt det var allt. Jag har varken tid, ork eller lust mer.

   • Elle Says:

    Det var självklart fint av dig att faktiskt ta något på allvar och bemöta kritik lite seriöst. Min första reaktion var inte att brista ut i lovord över denna kraftanstränging från din sida, eftersom jag tycker att det är en ganska självklar grej att göra. Jag tycker fortfarande att din argumentering brister och det var det jag ville peka ut. Men OK, du har inte den ambitionen och du ämnar inte lägga tid på något som sker öga mot öga i ett kommentarsfält. Det är bloggar som gäller, om jag förstår dig rätt. Jag har ingen blogg så därmed kan vi ju sätta punkt för dialogen här och nu.

  • Clementine Says:

   Nej, Elle, jag har nämligen ett jobb att sköta. Men om du ger mig ditt telenr så kan vi träffas irl och diskutera istället? Och vilka argument? Jag säger min åsikt, inte några argument. Det är min personliga SMAK av bloggar, och du får gärna försöka få mig att gilla annat. MEN INTE HÄR. Jag vill inte ta upp mer utrymme här för denna vad det nu är. Och du, du är bäst, som tar allting i livet på allvar. Jag brukar nämligen använda en clowndräkt som försvar så att människor inte ska kunna skada mig mer, jag har blivit sååå traumatiserad att jag inte tar någonting på allvar alls. Tänk vad lätt det är att veta allt om en människa.

   Puss på dig.

   • Elle Says:

    Och nu återgår du till dina undanmanövrar, med lite frätsyra on top. Trodde vi sagt adjö? Oh well, hejdå igen. Dock är jag varken på puss- eller dejthumör, men tack ändå!

 10. Elle Says:

  Maggan: Gemenskap är så himla fint.

 11. Siv Says:

  Alltså ni är så jävla roliga. Älskar detta vilda.

 12. Elle Says:

  Siv: Också ett sätt att försvara sig utan att försvara sig. Ni är så ”sköna” i ert sätt att vägra ta ansvar för vad ni skriver och hålla varandra om ryggen. Ni kör receptet snusk och elakheter under feministflagg och tror att det automatiskt blir roligt och vasst. Det blir det inte. Det blir fjortis och det stinker unket när ni utelämnar substansen i era elakheter och vägrar att ens snudda vid tanken att rannsaka er själva now and then. Det sorgliga är att jag tror att ni har sån jävla potential.
  Skitsamma vad jag tycker, det är min åsikt och i och med detta drar jag väl i vanlig ordning på mig sju ton hån och förtjänar härmed ert frätande grupphat.
  Det är OK, det var värt det.

 13. Janica Says:

  Åh, nu sitter jag och tänker: neeej, tänk om alla bara kunde sätta sig och praaata igenom det här lugnt och sansat så skulle vi nog inse att vi egentligen alla tycker likadant. Så är det förstås inte. Men så här: jag kan mycket väl förstå att en del reagerar på hårda tonfall och grova skämt. Men att ta steget därifrån till att döma ut KP som en mobbningsblogg – nej, det är inte rättvist. Det jag gillar med KP är att de inte predikar, inte skriver på näsan, utan skriver om högt och lågt med humor och känsla. Man behöver inte hålla med om allt, man kan reagera på något man tycker är elakt, men so what? måste alla vara så perfekta? Handen på hjärtat, ni som uppfattar bloggen som elak och ytlig – har ni läst alla inlägg? Substansen finns där, jag lovar.

  Och så instämmer jag i uppmaningen att hålla handen och sjunga We shall overcome, eller var det Kumbaya?

 14. Mia Says:

  Men det blir så konstigt. Måste man vara elak och ”oputsad” för att vara en bra feminist? Är det liksom okej att behandla en annan människa illa för att man är feminist?
  Och är det verkligen snygg konflikthantering när man reducerar de som inte håller med en till självsvältande scrapbookers? Säger inte det mer om er? Varför inte bemöta kritiken?

 15. Siv Says:

  Det står ingenting om hur den stora massan ”ska vara”. Jag skrev bara om mig själv.

 16. Mia Says:

  Ja, vad tycker du då om mina frågor?

 17. Elle Says:

  Nej, jag har inte läst igenom hela bloggen. Ni tycker alltså att man inte bör kritisera ett gäng substanslösa och drygelaka inlägg och en undermålig debattstämning om man inte letat runt ordentligt efter eventuella gluldkorn i skörden? Om man hittar några sådana, bör man då hålla käft och tycka att skiten ändå kompenserats upp av bladguldet? Jag örjade läsa, imponerades en smula, fortsatte och insåg sedan att jag inte gillar den generella attityden alls. Smartheten som jag anar mellan raderna slösas bort i hånfullhet och allmänt spottfräsande utan att någon förklaring eller någon konkret kritik står att finna. Jag orkar inte leta i arkivet efter vad som ligger bakom, jag tycker bara att det är lågt med frätande personangrepp och medhållande hånflin. Inte OK i min värld. Inte snyggt, inte smart, inte roligt.

 18. Mia Says:

  Nu blev det lite förvirrande eftersom det är en Mia till inne och kommenterar.

  Jag tycker fortfarande att det är härligt att KP inte är PK. Men det verkar som att vi (jag och Elle) inte lägger samma värderingar i de orden.

  För mig är det PK att våga gå utanför gängse normer. Att våga prata kukar, vara vuxna kvinnor som partajar hedjlöst och samtidigt vara mamma och anse sig vara feminist. Att våga vara kontroversiella och obekväma.

  Ibland är de elaka, ibland fåniga, men de utger sig inte för att ha den enda riktiga åsikten som alla andra måste dela, de framför bara sin åsikt. Så läser jag den här bloggen. Det roar mig även om jag inte alltid delar deras uppfattning, och ibland bryr jag mig bara inte, jag har t ex aldrig varit inne på UCs blogg. (Själv hatar jag Blondin Bella.)

  Man måste inte alltid ta allting så jävla allvarligt jag tror t ex. inte att någon upp fattade Carinas Resesmuffie som seriös drogpropaganda.

  Den här bloggen skrivs av en grupp tjejer som är ganska olika och tillåter varandra att vara olika och ha olika åsikter och alla åsikter är inte rumsrena.

  • Clementine Says:

   Hövvet på spiken! Och det var dig jag syftade på, inte den andra Mia.

  • Elle Says:

   Jag anser att man utger sig för att ha den enda sanningen när man säger att en medbloggerska saknar kunskap och har en dålig blogg, utan att vara noga med disclaima med att det är ens egna åsikt. Meh, menar du å, det är ju uppenbart att en bara talar för en själv och ens egna åsikt men NEJ. Eftersom 1. Partajet är en grupp kvinnor som skriver tillsammans under en och samma blogg och som hånfullt hjjälper varandra att racka ner på kritiker under sina fellow medskriverskors inlägg. 2. De myspysliga PK-bloggar ni så djupt hatar och alltså anklagar för just detta predikande, använder precis samma reotrik. Här, mina vänner, är ett skolexempel på att kasta sten i glashus. Men skitsamma, det klirrar ju så härligt med lite glassplitter och det är roligt om folk blöder lite. Som sagt, elakt är kul och det som sticks är automatiskt vasst och härligt!

   • Mia Says:

    På sin egen blogg behöver man väl inte hela tiden tala om att det här är min åsikt, det ligger väl i sakens natur.

    Om du med ”Ni” i detta inlägg menar mig (det är ju mitt inlägg du svarar på) får du gärna säga du och kan jag meddela att jag inte hatar PK-bloggar jag läser många som är väldigt PK, men jag tycker att det är skönt att det finns plats för alla. Det känns som att du gör precis det som du kritiserar KP för; mobbar och nedvärderar mig som läsare, eftersom jag inte tycker som du. Men eftersom du tycker att det är kul att vara elak (nej jag tror inte att du ironiserar) så är det väl okej efter som att det är du. Jag undrar vem det är som kastar sten i glashus.

   • Elle Says:

    OK Mia, my bad, jag läste in att du menar att KP TILL SKILLNAD FRÅN de bloggar de kritiserar inte hävdar att deras sanning är den enda. Jag menar att de gör det i precis samma grad som de de kritiserar, eller kanske t o m mer, i sin kraft av att vara en grupp. Att det är ”på skoj” kan inte riktigt ursäkta vad som helst, tycker jag.
    Det är förstås helt i sin ordning att du gillar dem och att du gärna anväder PK-termen precis som du känner att du vill göra det. Jag ber om ursäkt, det var uppenbarligen en felriktad kommentar från min sida. Dok menade jag aldrig att det var du som individ som kastar sten, men jag förstår att det blir så du läser det. Sorry.

 19. Maggan Says:

  Hej Mia The Swedish Girl. Här kommer några svar.

  Nej man måste inte vara grov i mun för att vara feminist. Det är heller inget krav att kritisera andras åsikter på ett dräpande sätt. Man får gärna scrapbooka, virka, lägga pärlplattor eller måla väggord också, samt ha vilket förhållande man vill till sin kropp. Det föreligger inte ens något tvång på att ha distans till såväl sig själv, sina egna principer/nojor/förhållningssätt/hang-ups, som andra och andras dito.

  Men vi har det. Vi gör det. Och det får vi. Vi bemöter dessutom kritiken som riktas till oss _hela tiden_, i kommentarer och i separata inlägg, på andras bloggar och på twitter. Vi bemöter och deltar i diskussionen, och uppmuntrar till vidare debatt. Den behöver inte heller vara strömlinjeformad och nyanserad. Vi gillar när det river till.

  Den stora frågan är väl vem som reducerar vem till vad, och vem som accepterar vem som en udda fågel.

  • Cikki Says:

   Kan inte hjälpa att bli lite nyfiken på vilka ni är bakom era nicknames.

   Och förundrad över hur ni valde att möta mig med drös ignoranta kommentarer när ni likaväl hade kunnat svara mig på detta sätt på en gång.

   Men så kom jag på det, jag förtjänade inte det eftersom jag skrev fånigt, kanske var ett troll och inte tyckte att ni var häftiga.

   Men som jag skrev förut, ni verkar gilla tjejer med skinn på näsan. Så länge som det är erat sorts skinn.

  • Cikki Says:

   Jag har träffat kvinnor som dig tidigare, det där ”man behöver inte tycka om alla” tänket som i grunden är oskyldigt men alltid spårar vidare till klickar, gäng, grupperingar där vissa personer inte är välkomna.

   Jag har inget problem, hade aldrig ett problem med er heller.
   Jag undrade hur det kom sig att ni skrev så hårt om LD, och sedermera varför ni gav så spydiga och dåliga svar.

   Men nu vet jag och därav förstår jag.

   Jag är nöjd med hur eran klick nu framstår, det går nätt upp jämt med era svar.

 20. Mia Says:

  Tack för ditt svar, Maggan. Jag kände att jag har läst alla andras åsikter om er och blev inte klok på svamlandet. Tänkte därför att jag kikar in här och frågar er själva. Jag känner att jag har en bättre bild av vad ni vill uppnå med den här bloggen nu.

 21. Mrs G Says:

  Jag var bara tvungen att gå in här och se vad det var.
  Trams konstaterar jag, vuxendagis.
  Väldigt inovativt med en blogg med könsord och bilder på könsorgan blandat med struntprat.
  Jag tackar för mig.

  Mrs G (den pryda hemmafrun)

  if all days were holidays!

 22. Grillfest Says:

  Lite off topic kanske men jag ville bara få sagt att om jag kunnat blogga så hade jag skrivit jättlångt om hur det kan vara att åka med publika transportmedel. Är det ok om jag gör en lista eller? Javafan inga mothugg,
  I ordningen bäst först:

  1: Taxi ( ja alla får åka = publikt )
  2: Flyg
  3: Tåg
  4: Tunnelbana (inkl spårvagn)
  5: Buss, fan vad jag hatar buss.

  Där har ni det,

  Finns det föresten regler som säger att man inte får göra så här? Är det regler i så fall eller normer? Förvirrad

  • Maggan Says:

   Som du säkert redan har märkt så saknar den här bloggen nästan helt vett- och etikettregler. Och de få som finns är det ingen som bryr sig om. Däremot gillar vi att belöna trogna och lojala fans, så vem vet vad tomten har med sig i nästa säck.

   • SaraKäy Says:

    Men åh, jag är kär i den här bloggen. Svårt förtjust i det mesta, inklusive alla-tjejer-ska-alltid-hålla-ihop-för-att-vara-riktiga-feminister-estradörer som kommenterar. I min värld måste man inte vara snäll mot alla – speciellt inte om man medvetet sticker ut och provocerar på ena eller andra sättet. Som sagt, fortsätt! Jag blir nykär-pirrig i magen varje gång jag går in och läser här!

   • Grillfest Says:

    Oj vad nyfiken jag blir nu. Kan det vara en twitterföljare till? Då har jag två. Glöm inte att göra bakgrundskoll bara, vill inte komma med obehagliga överraskningar. Sessan har nog full koll!

  • Karin Says:

   Hehe

  • Ia Says:

   Jag har exakt likadan lista som Grillfest.
   Buss. Det måste vara djävulens transportmedel!
   Jag delar ditt hat av hela mitt hjärta.

   Nä fan – Öresundståg!!
   De kommer allra sist i alla kategorier – nu snackar vi skärselden

   • Grillfest Says:

    Öresundståg går till Danmark dessutom. Fan oxå, jag måste bryta ner kategorierna lite, återkommer!!
    Mina toppkategorier håller dock fortfarande, jag lovar.

   • Ia Says:

    För att inte tala om de nya (eh..?) pågatågen. Har man inte så får man ju för fan hemorrojder av dem. Och vad heter månadskortet?
    ”jojo-kort”
    Det finns en anledning att jag emigrerade.

    *går ut och kräks*

  • Maggan Says:

   Personligen undrar jag vad som hände med utvecklingen av teleportören?! Är det nån som har sett ett remissförslag där än, eller har projektet avstannat pga opålitliga entreprenörer? Börjar bli lite otålig.

 23. Maggan Says:

  När Carina kommer tillbaka från Medelhavet ska vi fråga henne vad hon tycker…

  https://kvinnopartaj.wordpress.com/2012/06/09/resesmuffie/

  • Grillfest Says:

   Its the transfer that kills you, om man säger. Med den cocktailen finns det risk att hon vaknar nyförlöst, alternativt skulle hon jobba och då är jag helt med. Flygande semesterfirare kräver en lite avdommnad attityd.
   Men skall vi gå tillbaka på underkategorier så kan det vara så att Charterflyg hamnar under Gröna linjen till Farsta Strand. Däremot ligger flyg som helhet kvar på 2a plats. Inser att jag snarast måste börja med att kategoriesera djupare.

 24. palebird Says:

  Roligaste jag läst på länge, så jävla bra. Kommer följa dig!
  MVH// palebird.wordpress.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: