Är män efterblivna?

Ja, det är väl en fråga som kan anses vara stötande och feminazi, men vad fan: så jävla aktuell ändå?! Vi har försökt här, vi parjattar, att hitta några män att hata på. Men alltså… vi ids inte. Det finns ingen substans att klaga på, de gör bort sig så hårt själva att det inte finns något att hugga efter. Det är bara pinsamt och självmål och offentligt gråtrunkande på bästa sändningstid. Vilket då föranleder rubriken. Är de efterblivna, männen? För i såna fall borde vi ju låta dem vara. Du skola icke klaga på de med nedsatt kognitiv förmåga och härdsmälta i hjärncellerna och så vidare.

Ett snabbt recap av senaste veckan:

Julian Lasagne söker asyl i Ecuador för att han inte vågar komma på ett JÄVLA FÖRHÖR DITT ÄRKEMONGO, fallet kommer ju ändå läggas ner som alla andra våldtäktsfall, men det fattar han ju inte. Rafael Edholm tycker att män diskrimineras i filmbranschen och att kvinnor har sån jäkla räkmacka, men ”det får man ju inte säga i det här landet”. Eh jo. Det är väl för fan det enda som sägs i ett land där killarna som åt snorkråkor på rasten och tafsade på tjejer på grund av sina mindervärdeskomplex växte upp och blev maktfaktorer. Vi har förutom dessa två pärlor Idol-Danny som tycker att det är hett att år 2012 klä ut sig till en snubbe i Miami Vice och titta på rumpor. Vi har Björn Ranelid som aldrig håller käften, Jan Guillou som tror att vi vill veta vad han sitter och diktar ihop på sin kammare och så hela den svenska vargstammens motståndare som inbillar sig att vi hellre ser en utrotad vargfamilj än utslitna inälvor från ännu en inavlad bondtölp. Återigen: ÄR MÄN EFTERBLIVNA?!

Nej, så klart de inte är. Här tror vi på genus och inte biologiska faktorer. Och det är ju inte deras fel att de är som de är. Det är bara deras fel att de fortsätter vara som de är, men å andra sidan får de ju både makt och pengar genom att vara totala fullblodsidioter, så vem kan blame them? Det är såna här förebilder dagens baaaarn växer upp med, och inte fan verkar det gå åt rätt håll? Populärkulturen har väl fått ta skit för allt från anorexia till harembyxor, men nog står det illa till när de tre populäraste låtarna av manliga artister just nu är ”Around the world” med Justin Bieber, ”Whistle” med Flo Rida och ”Payphone” med Maroon 5? Låt oss se vad det är för kvalitetstexter dessa manliga förebilder värker ur sig:

”You’re beautiful, beautiful, you should know it
(You’re beautiful, beautiful, you should know it)
I think it’s time, think it’s time that you show it
You’re beautiful, beautiful

Baby what you doing? where you at? where you at?
Why you working so shy? hold it back, hold it back
We’re not the only ones doing it like that, and like that
So DJ bring that, bring that, bring that, bring that back” – Justin Bieber

Uppenbarligen är han förvirrad för att den vackra tjejen är borta och han behöver DJ:ns hjälp med att hitta henne? Stackars plutten!

”Can you blow my whistle baby, whistle baby
Let me know
Girl I’m gonna show you how to do it
And we start real slow
You just put your lips together
And you come real close
Can you blow my whistle baby, whistle baby
Here we go” – Flo Rida

Återigen ett tillfälle att tvivla på vuxna mäns hjärnkapacitet. Tror han inte att kvinnor kan vissla? Kanske är det han som inte kan vissla men behöver låtsas att han kan för att få ligga, för inget imponerar ju så mycket som en lönnfet ful man som leker fyraåring? Eller, kan det vara så att han – åh, så lustigt – insinuerar oralsex? Fast varför ska han då visa det? På sig själv? DET är i och för sig ett partytrick jag gärna ser, men varför behöver han då tjejer? 

”I’m at a payphone trying to call home
All of my change I spent on you
Where have the times gone
Baby it’s all wrong, where are the plans we made for two?” – Maroon 5

MEN VARFÖR GÅR DU TILL EN TELEFONKIOSK OM DU INTE HAR NÅGRA MYNT DÅ?! Åhhh… orkar inte med dumheterna. Dessutom: jo visst, Maroon 5 är väl knappast on top of the world, men en sketen mobiltelefon med kontantkort har ju de flesta råd med? 

Nu kan man ju, med rätta, hävda att Katy Perry et al inte precis heller skriver lyrik á la Boye eller tegelstenar som skulle göra Doris Lessing avundsjuk. Så klart inte. Men här är skillnaden: de flesta tjejer som sjunger skitkassa låtar med pinsamma texter är snygga och lättklädda och dansar. De tillför i alla fall något utöver sin kassa nödrimsposei. I männens fall är det… TJEJER som är snygga, duktiga på att dansa och står för det läckra. För männen är fula. Har ni SETT Flo Rida eller? De kan liksom inte ens klara av att göra en video utan snygga tjejer som döljer de fula ”artisterna”.

Nej, kvinnor är inte perfekta. DET har vi väl ändå gång på gång påpekat här på bloggen? Men det vore ju kul om det inte var på skämt att Berlusconi varit Italiens högsta tupp och att vår största och hyllade författare* skrev jävligt mycket mer kvinnohatande skit än jag någonsin kan häva ur mig om män utan att det problematiseras, medan de som sätter upp SCUM-manifestet på teater mordhotas. 

Så alltså, vi har lite svårt att hitta män att hata på. Det går liksom inte att ta dem på allvar. 

*(Strindberg syftar jag på här, ifall ni inte förstod det utifrån att han skrev kvinnohatande skit)

 

/Betty

22 svar to “Är män efterblivna?”

 1. Tant Snusk Says:

  Jag är helt golvad av denna blog. Helt mållös. Känner mig överkörd av en långtradare. Vet inte vad jag ska tycka. OCH ÄLSKAR DET. Detta, mina damer, är konst. Måste tipsa om en annan favorit: http://lokaltidningsbesvikelse.blogspot.se/

  Nu ska jag läsa om det här inlägget. Och njuta.

 2. sessan Says:

  Alltså Danny….fy fan!

 3. Maria Says:

  Kan bara instämma med Tant Snusk. Hittade hit, blev kvar och funderar på att bli er stalker möjligen. Eller kanske starta ett litet chapter på landsbygden… Tål att tänkas på.

 4. kvinnopartaj Says:

  Vi borde ha en jettefezt någon gång.

 5. Johanna Says:

  Det här är så jävla fantastiskt! Fantastiskt kul och sant. Är också blivande stalker.. Eller liknande.

 6. kråkan Says:

  I love you, Betty.

 7. Janica Says:

  Det finns en massa män som jag tycker man borde hata på men som folk istället försvarar och idealiserar för dom är Genier. Försvararna av Manliga Genier skulle jag vilja att ni hatade på. Det här med Assange till exempel. Skuldfrågan vet jag inget om, men när tunga namn som Tariq Ali och John Pilger rusar till hans försvar och samtidigt luftar unkna värderingar om kvinnor verkar det som att det kvittar om han är skyldig eller inte. Typ ”asså även om han gjort vad de där tokiga svenskorna säger så är det ju inte våldtäkt för har man sagt ja en gång kan man ju inte säga nej sen”. Eller stackars förföljda Polanski, som försvarades av alla från Rushdie till Paul Auster. För vem har inte råkat droga och våldta en trettonåring på fyllan? Så fick man börja hata Auster också, skitbra.

  Och VS Naipaul får ni gärna hata på, för han säger att han skriver bättre än alla kvinnor i världen, men han kvalar nog inte in på hatlistan för sånt kan man ju inte ta på allvar.

  Just nu hatar jag mest Mitt Romney, och honom tar jag på största allvar. Fullkomligt skräckslagen är jag för att han ska bli president. Kom tillbaka George, dark prince of love, allt är förlåtet.

  • Betty Says:

   Tack för tipsen! Jag fattar inte riktigt, när man säger att kvinnor ska visa systerskap och hålla ihop, är det då sånt här man syftar på? Kväljande!

 8. Mård Says:

  Men alltså apropå titeln, I give you: M Birro. Eller så kanske man inte får säga, skjuta på öppet mål och allt det där.

  • Maria Says:

   Det mest öppna målet någonsin. Men titeln kan vi inte ta ifrån honom…

   • kvinnopartaj Says:

    Inte för att vara sån, men om man INTE föraktar Birro är man inte riktigt välkommen på den här bloggen. Eller okej då, men då får man åtminstone stå i skamvrån ett tag!

 9. Anna Says:

  Åh ja, manliga genier och deras bundsförvanter. *kräks*

 10. Clementine Says:

  Men kan vi sedan prata om The Komplex- Horan versus Madonnan?! Tänkte tumblra om det men känner lite tveksamhet om det är rätt forum att fläka ut sitt kärleks/sexliv. Jag beställer ett inlägg, deadline flyttbar i all oändlighet.

  • Janica Says:

   Jaa! Jag funderar på att öppna ett behandlingshem för män med MadonnaHoraKomplex (MHK). Behandlingsmetoden har jag inte designat färdigt än. Hoppas kunna undvika elchocker och köra en mjukare linje, med typ allsång till zarah leander, men det är svårt att veta såhär i förväg. Har aldrig hört talas om någon som botats.

   • Clementine Says:

    Eller hur!? Och att vissa fastnar i tonårskärleksstadiet och ser alla kvinnor som växer upp som offer för Vargflocken, för evigt berövade sin oskuld. Gött att bli reducerad till ”En Kärlekshistoria” liksom, när man vill ha ett eget liv och en egen sexualitet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: