BFF-bluffen

Om ni tycker att ni känner igen innehållet i det här inlägget så är det för att jag postade ett liknande i min gamla blogg (som brann upp) för länge sen.

Det här med att trumma in i småbarn, framför allt flickor, från koltåldern att bästis is the thing to be, det är fan en vidrig tradition. Nej, du kan inte leka med alla, du måste välja EN. Och den du väljer måste välja dig tillbaka, och sen måste det vara ni två för alltid, helst resten av livet men i alla fall så länge ni går i skolan ihop.

Ni ska göra allt ihop och aldrig tröttna på varandra. Och några andra ska ni inte ha med. Det vet ju alla att flickor inte kan leka tre. Och skulle ni ändå i ungdomligt oförstånd försöka er på’t så ger vi er signaler från alla håll som finns att det kommer att gå åt helvete. DET KOMMER ALDRIG ATT GÅ! TJEJER BARA MANIPULERAR OCH SPELAR UT VARANDRA! (Läs Stina Wirséns Leka tre för ett klockers exempel – Stina, som jag annars älskar… :¨((((( )

Och sen kan man ju få araben på kollektivhetsen kring pojkar också. Ja för det vet man ju, pojkar är av en helt annan sort. De funkar bäst i grupp, till skillnad mot flickor. Pojkar i grupp lär sig rent och hederligt spel, att diskutera på ett konstruktivt sätt och fatta majoritetsbeslut som gynnar gruppen och att tolerera olikheter. Det ser man inte minst i arbetslivet sen.

Ååh jag blir helt förtvivlad. Ansvaret! Att som prepubertal snorunge ha makten att krossa en annan unges hjärta med ett enda ord, en enda handling… och osjälvständigheten! Att bara kunna fatta gemensamma beslut, aldrig våga lita på sitt eget omdöme utan alltid känna sig tvungen att sejfa upp med bästisens synpunkt också… inte för att hen kommer att vederlägga ditt beslut (riktiga bästisar håller alltid med varandra), utan för att du till slut inte har en aning om var du själv börjar och slutar eftersom du sitter ihop i höften med en annan person.

Vårt upplysta västerländska sekulariserade samhälle fördömer barnäktenskap utan undantag, skapar upprörda FB-grupper mot denna stenålderstradition och fortbildar lärare i hur de ska identifiera en hotbild. Men äktenskapet mellan två tioåriga tjejer, det hyllas och förskönas och gulleligullas med utan förbehåll. Fy fan.

/Maggan

Ett svar to “BFF-bluffen”

  1. cocktail dresses plus sizes for weddings Says:

    This is a really cool webisite that I found online.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: