Tmi?

Dagen innan Maggan gjorde sitt videoinlägg där hon med känsla och precision imiterade en lundagynekolog som sa att man måste torka sig framifrån och bak, tänkte jag på just detsamma. Jag tänkte; vilka gör det? Jag har aldrig gjort det. Torkar alltid bakifrån och fram. Tycker det är så neurotiskt med fram-bak torkning. Lite som att lägga toapapper på sitsen på offentliga toaletter. Nu tänker alla att Kerstin går omkring med bajs i snippy, men jag har en viss teknik.
Man måste stoppa med tummen innan man når fram till fittan.

17 svar to “Tmi?”

 1. Ia Says:

  dessutom kan man ju få ryggskott eller sträcka någon viktig muskel ifall man måste vrida sig och torka bakifrån.

 2. adrenalin Says:

  Ja för fan, det är helt klart en fråga om teknik! Har inga döttrar att öva upp, bara söner som jag drillar i att torka sig så morsan slipper hitta bajsränder i kallingarna, ty kallingar med bajsränder vägrar jag att tvätta, de slänger jag helt sonika bort.

 3. E Says:

  Jag som alltid trott att man menar att torka (även) kisset framifrån och bak. Det gör jag inte. Bajset däremot, absolut. Gör ni inte det? Häpnadsväckande. En annan relaterad sak jag ibland funderar på: När Katrin Zytomierska sa att det var svårt att torka sig överhuvudtaget som höggravid. Vad menade hon? Jag har t o m suttit på toa som tokgravid själv och försökt förstå problemet men inte klurat ut det.

  • Jonna Says:

   Precis! Häpnadsväckande var ordet. Jag trodde också att det var fittan som borde torkas framifrån och bak, men så neurotisk är inte jag heller. Jag startar från mellangården oavsett vilket hål som ska torkas helt enkelt

 4. Siv Says:

  Ja, tänker som E! Klart man sveper röven bakifrån…?

 5. Sara Says:

  Högintressant ämne! Ansluter mig till E och Sivs linje. Dock lider jag av mitt livs första ryggskott och måste tillstå att det har uppstått vissa svårigheter med bakifrån-svepet vilket gett mig anledning att testa bromsa-med-tummen-greppet. Längtar tills jag är frisk igen.

 6. H Says:

  Jag torkar mig från framifrån till bak. Nu vet ni det.
  Trodde fler gjorde det. Attans!

 7. Janica Says:

  Framifrån och bak, förstås! Oavsett ärende, så att säga. Endast barbarer och de svagsinta gör tvärtom, lärde mig mamma. Förresten undrar jag om det inte behövs en instruktionsvideo av något slag – jag tolkar en del av kommentarerna som att det råder viss oklarhet i framifrån-bakifrån-konceptet. Eller? jag menar, själva rörelsen innebär ju att du närmar dig det aktuella området bakifrån, men torkningen i sig påbörjas i främre delarna och avslutas bak.

 8. Maggan Says:

  Då ska jag omedelbart förtydliga: det jag fick lära mig hos gynekologen var alltså en torkrörelse som innebär att handen sticks in under rumpan, papperet hakar fast i underlivet, och dras sedan bakåt mot anus. Där släpper man. Glasklart?

  • Janica Says:

   Just så! Nu vill jag mest ha en instruktionsvideo för underhållningsvärdet, bara för att få se hur ”papperet hakar fast sig i underlivet”. En parjatt demonsterar, en annan förklarar och pekar.

 9. Kerstin Says:

  Inser att jag är förhållandevis ensam om bakifrån och fram-tork. Det anade jag redan. Instruktionsvideo säger ni….hmm, något att tänka på inför KPseptember.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: