Grynet, the one and only

Jo, men man kan ju tänka som så att det man gör i det privata faktiskt är det viktigaste. Att det privata är politiskt och att en genusmedveten garderob, eller en garderob utan medvetenhet alls men fylld av en genusmedveten förälder, gör all skillnad i världen. Och det är frestande att tänka att om bara dagistanterna har full koll på att inte kalla våra döttrar för prinsessor så ordnar sig allt. Och om vi bara ser till att benämna könet med ett enhetligt ord så blir livet lyckligt för all framtid. 

Men så är det ju inte. För titta ut från lilla vettiga bubblan och ni ser aftonbladets ”toppkommentatorer” (som alla borde förvisas, men sån tur har vi ju inte) och ni ser vänner och bekanta på facebook som tycker att kvinnokampen har GÅTT FÖR LÅNGT och om vi lyfter blicken lite till har vi lagar som stiftas för att skicka tillbaka kvinnorna femtio år i tiden, vi har män världen runt som hatar på de kvinnor som anmälde Assange, vi har Mitt Romney som gör sitt yttersta för att förorda saker som borde få USAs alla kvinnor att söka skydd hos närmsta kvinnojour för att slippa ifrån honom och vi har rättegången mot Pussy Riot. 

Mot denna massiva idioti gör randiga tröjor från Polarn och Pyret varken från eller till. 

Så därför tänker jag att det viktigaste vi kan göra är att lära våra döttrar att inte ta någon skit. Som Grynet sa. Ta ingen skit. Vägra acceptera idioti. Säg ifrån, var jobbig, var hemsk, var bråkig, var stöddig. Stå emot, säg ifrån, bråka. Skrik. Våga. Gör det i prinsessklänning (eller helst inte, för fy vad fult och tacky) eller nitar och läder, gör det med långt hårsvall eller punkfrilla. Gör det som barn och som tonåring och som vuxen. Ta ingen skit. 

En duktig flicka i retrokläder och utan smink är fan så mycket sämre än någon i högklackat på barrikaderna. 

Det här är ju banalt att skriva egentligen. Så självklart och uppenbart. Väl? Nja. Jag upprepar det igen för säkerhets skull: Ta ingen skit! 

Tack Grynet!

/Betty

123 svar to “Grynet, the one and only”

 1. tessan Says:

  jamen just precis det som jag försökt få Dahmer et al att förstå, tills jag gav upp.

  det är ju FAN SÅ MYCKET MER GENUS att iförd glittrig klänning klättra i träd, ha lera i håret och snor i hela ansiktet, säga ifrån, leka med alla oavsett färg eller form, än det är att göra detsamma i en könsneutral villervalla-stass!

  men nejnej, genusivraren #1 svarade att så skulle hon aldrig våga göra, för det viktigaste av allt är i slutändan hur HENNES dotter bemöts. och det vet vi ju alla, att om man klär sig i klänning så behandlas man alltid som en gulligullig kaninunge och så vågar man aldrig mer prata högt eller leka vilt någonsin mer i hela sitt liv, och den risken vill man ju inte ta.

 2. Lady Dahmer (@ladydahmer) Says:

  tessan, du behöver inte ”få dahmer att förstå” för jag håller med om varendaste ord i det här inlägget. varendaste ord.

  Det DU inte verkar förstå (vilket jag tycker är märkligt för du är ju knappast dum) är att det ena inte behöver utesluta det andra. Att jag pratar om kläder eller kroppshår eller andra små frågor innebär inte att jag inte jobbar med eller är medveten om de större. och det är DETTA som jag tycker är så jävla tröttsamt med dig och flera andra här; att ni hela tiden projicerar er uppfattning om mig och mina åsikter på mig samt oförmågan att fatta att JAG FATTAR det här. Jag skriver ju för fan om samma saker själv, men det är alltid ”hår på benen” och ”rosa prinsesskläder” som ni fastnar vid. Alltid alltid alltid.

  Sen kanske du och jag inte håller med varandra om kläder och bemötandets roll för barnets utveckling men det innebär inte att jag har fastnat där eller att det är viktigast för mig.

  Min dotter har för övrigt flera klänningar. Och hårspännen. Och glitter. Och gulliga saker och nagellack och långt hår. FAN. Fatta vad jag säger nån gång.

 3. tessan Says:

  hoppsan. du blir alltid så arg så fort jag slinter lite på tangenterna =)

  • Lady Dahmer (@ladydahmer) Says:

   Jetekonstigt verkligen. Och arg? Näe, men jävligt frustrerad. Jag har inga problem med att bli kritiserad för det jag verkligen säger och tycker, men jag har jävligt svårt för att få ord lagda i munnen eller åsikter jag ej uttryckt projicerade på mig. Jag kan vara klumpig på att uttrycka mig emellanåt, men du jobbar verkligen stenhårt på att plocka ut små saker som du sen omtolkar. Det blir nog vem som helst jävligt sne av.

   • Siv Says:

    Du säger alltid att du tolkas fel, men hur lätt är det att uppfatta rätt när du uttrycker åsikter åt alla håll och sen kan citera dig själv i alla syften? Ena stunden har du ett bananbarn som måste tryckas ner i vagnen, i andra stund skulle du aldrig tvinga ett barn med fysiskt våld, i ena stunden hånar du någon med ankläppar för resultater blir fult och i nästa stund är det alltid strukturerna, aldrig individerna du kritiserar, i ena stunden skrattar du åt tanken på att försöka övertala dina barn att ha badbyxor för att de har sån stark egen vilja och i nästa stund skriver du att de som måste tvinga sina barn till saker bara brister i övertalningsförmåga….

    Resultatet blir väldigt virrigt. Och om du känner dig misstolkad så kanske det beror på att man helt enkelt försöker skapa sig en någorlunda sammansatt bild av dina resonemang. Sen kanske inte den stämmer men nog finns det fog för att ha uppfattat dig så när du sejfar

   • Lady Dahmer (@ladydahmer) Says:

    det är skillnad på vad jag tycker och mina egna misslyckanden. Att jag är en skitmorsa ibland utesluter inte att jag TYCKER att ett visst föräldraskap är att föredra. (jag har aldrig aldrig aldrig påstått exempelvis att jag aldrig beter mig illa mot ungarna) – osv. Att jag gör stereotypa eller ofeministiska val emellanåt utesluter inte mina värderingar. Att jag snubblar och faller emellanåt utesluter inte att jag vill mer. osv osv

    Det betyder bara att jag är mänsklig. Människor är komplexa. Att det ska vara så svårt att förstå? Eller nej, förstår det gör ni ju – bara att nu förväntar att jag ska vara bättre. eller nåt.

   • Sanna Says:

    Jag förstår det kp säger om att LD är all over the place med sina åsikter. Det är svårt att ta det på allvar. LD kallar sig även ofta pedagog, trots att hon mig veterligen inte har någon pedagogisk utbildning. Pedagog är något man utbildar sig till, det går inte att vikariera sig till. Utbildning överlag verkar vara känsligt. Är man inte utbildad är man istället bildad, och då verkar det som att det inte går att vara både utbildad OCH bildad. Ofta säger LD också något negativt om en stor grupp, ex alla svenskar är färglösa eller att kommunala skolor är skit och sen handlar inlägget om inredning eller att en viss friskola är bra. Det är svårt att ta på allvar, när man förklarar något vara katastrof och sedan inte utvecklar det något mer, då känns det lite onödigt att ta med den biten. Tala istället om hur tråkig vit inredning är, kalla inte en ett helt folkslag färglösa utan att utveckla det. Eller tala dig varm om en förskola, men säg inte att alla kommunala skolor är skit utan att utveckla det. Det saknas ofta en grund. Och då kan det ibland bli väldigt tydligt att utbildning eller bildning eller rutin eller whatever saknas. Nicket Lady Dahmer förstår jag mig inte riktigt på, jag gillar inte könsbestämmande epitet som lady och döpa sig efter en som mördade homosexuella känns väl sådär. Svårt för mig att se en seriös debattör bakom ett sådant namn.

    Fast mitt bland allt det finns det MÅNGA intressanta tankar i LDs
    blogg, tycker jag!

   • Lady Dahmer (@ladydahmer) Says:

    mina rubriker är nästan alltid uteslutande bara för att provocera. Twista till det ordentligt. Leka med ord ibland. osv. Jag gillar att retas och vill att folk ska klicka in. (hey, jag får lön för det)

    Rubriker är viktiga för att fånga folks intresse. Inläggen är viktigast, det är där jag utvecklar mina tankar och om jag missar nåt så försöker jag förklara i kommentarerna eller genom ett nytt inlägg. Jag kan givetvis vara lite väl brutal i rubriken emellanåt och har ändrat när jag märkt att det fått fel effekt. Ska tänka på det. Försöka generalisera mindre men ändå få folk att reagera.

    När det gäller mitt användarnamn så är det en lång historia. Jag skaffade det för 12 år sedan. Då var jag vare mig feminist eller genusmedveten. Dessutom hittade jag på det när jag signade upp på ett seriemördarforum och där passade det ju perfekt att välja en mördares namn. När jag sen började blogga hade jag ju inte en endaste tanke på att jag skulle bli så pass läst. Då hade jag valt ett annat namn.

 4. Siv Says:

  så åt alla håll.

 5. Ia Says:

  Amen.

 6. Kreusa Says:

  Jag brukar inte läsa här men av kommentarerna får man ju lätt intrycket av att kommentarsfältet går ut på att snacka skit om Lady Dahmer. Och varför skulle en liten flicka inte få ha kort hår förresten??
  Inte så konstigt att feminismens kamp går långsamt framåt om man attackerar alla andra som avviker en millimeter i åsikt, och inte ens det.
  Vad är det här för jävla sandlåda.

  • Carina Says:

   Det är väl för faen självklart att alla äger rätten till kort hår, jag ville endast och allena ge någon som gärna dishar en smak av det hon alltid vägrar ta. Andra kan så gärna få vara våp som är sjuka i huvudet och påverkar LD:s barn på ett eller annat vis, men nåde den som petar i skitströmmen som flödar ur henne däremot. Då äre MOBBING!

   • Lady Dahmer (@ladydahmer) Says:

    nåja. så dramatiskt är det knappast. Mobbing är det när en grupp går emot en enskild person eller när en och samma person under långt tid trakasserar en annan. Typ. give or take. Men så var det ju det där med att övertolka allt jag skriver. det passar liksom bättre då.

   • Kreusa Says:

    Just som LD skriver ovan så är det enligt mig en stor skillnad mellan att uttrycka en allmän åsikt och att rikta sig mot en enskild individ.
    Ni kan väl ändå inte påstå att det INTE är så att LDs namn dyker upp i kommentarerna här oftast innan hon själv skrivit något också.
    Förstår inte riktigt vad som är grejen. Håller inte heller med om precis allt hon skriver men känner ändå inget behov av att starta en personlig vendetta.Känns som en slags osund fixering.
    Sedan är ni alla säkert goa människor privat, vad fan vet jag)men känns som om det är en otrevlig stämning här bara.

 7. kvinnopartaj Says:

  Larv. Du drar på enorma växlar när någon ger dig mothugg, ett av dragen t ex att idissla HUR LÄNGE personen gått emot dig?! Vad faan är det med den grejen, fatta att det finns gott om folk som alltid kommer att tycka att du dels är pinsam, dels bajsar på mer än en helig doktrin. Det hete LATRIN där man gör ifrån sig! OMG LÄR DIG LÄSA IDIOT????

  • Lady Dahmer (@ladydahmer) Says:

   bara för att jag tycker det är så fruktansvärt märkligt att hänga efter en person man ogillat så pass länge och skriva blogginlägg efter blogginlägg. Det är osunt. Kritik är en sak och det kan jag ta (även om jag inte är överförtjust, men vem är det?) men det du och tessan ägnar er åt är inte kritik. det är bara hån och hets. Det är kommentarer om mina barns fula frisyrer och fula namn, osv. Ingen nyansering, ingen analys, inga motargument. Bara hån. Det är tröttsamt. NÄR ska ni tröttna?

   resten av det du skrev fattade jag noll av

 8. kvinnopartaj Says:

  Svinotrevliga hälsningar C

 9. Lo Says:

  Jag fattar verkligen inte KP’s envisa skitsnack om Lady Dahmer. Hon är en människa med tankar känslor och funderingar vilket hon delger i sin blogg. Jag har den uppfattningen att LD vet precis hur hon önskar att hennes föräldraskap skall te sig. Hur hon själv skall klä sig, bete sig, utrycka sig och påverka. Men visst fan gör hon misstag och snubblar ibland. För gissa vad…. Hon är mänsklig! Istället för att hymla om misstagen, skriver hon om dem. Det gillar verkligen jag.

  Ni på KP verkar ha följt hennes blogg i flera år men har fortfarande inte greppat helhetsbilden av det LD skriver om. Hon har t.ex upprepade gånger sagt att genusmedveten uppfostran inte handlar om att tvinga barn till den ”motsatta könsrollen”. Så varför antar ni att hon skulle neka dottern rosa och glittriga saker och kläder?
  Jag förstår att bloggdrama har en stordragningskraft bland läsare. Men skapa då drama från en korrekt utgångspunkt iallafall!

 10. Siv Says:

  Var någonstans skrev jag att jag menar missar man gör som förälder? Det älskar väl alla?

  Det jag menar och exemplifierar är diametralt motsatta ståndpunkter som basunerats ut och som jag tror är orsaken till allt ”misstolkande”.

  • Lo Says:

   Nu skrev jag inte specifikt till dig Siv, men okej.
   Du påpekar tillexempel att LD tvingar ner sitt ”bananbarn” i vagnen och i nästa stund talar om att inte tvinga ett barn med fysisk våld….
   Men detta räknar du inte som en föräldramiss, de som du just skrev att alla älskar?

   LD kanske hade bråttom, var trött, eller stressad och barnet vägrade samarbeta. Så hon gjorde något hon egentligen inte tycker är okej. Ett misstag. Hon vet bättre och kan bättre men i det ögonblicket gjorde hon bort sig.

 11. tessan Says:

  De ord lady D anser att jag lägger i hennes mun, de finns i att läsa här: http://ladydahmer.alltforforaldrar.se/2009/april/utkast-jag-sag.html den som orkar kan söka i sidan på ”Tessan”.

  • Lo Says:

   Du verkar som sagt inte fokusera på hela hennes inlägg där. Läs slutet också.

   • tessan Says:

    själva inlägget har (och hade) jag inga problem med. generellt. men det är i diskussionen som följer som det spårar ur, flera gånger.

  • Lady Dahmer (@ladydahmer) Says:

   fast du läser ju inte helheten. du väljer ut enstaka saker som du sen lägger all fokus på. Inget där motsäger det som står här, i det här inlägget.

   Mitt inlägg är dessutom tre år gammalt. Jag utvecklar mitt tänkande, omvärderar, analyserar och tillför hela tiden.

   • Carina Says:

    Du! Är! Så! Bra! Du tillför! Normaliserar! Är p o s t p a t r i a r k a l!!!!!

   • tessan Says:

    som sagt, det är inte din grundtext där som jag tänkte på när jag skrev första kommentaren på denna bloggpost, utan diskussionen som blev i kommentarerna. och i andra av dina inlägg som handlar om hur man kan tänka kring genus och barn vad gäller kläder.

   • Lady Dahmer (@ladydahmer) Says:

    nu är diskussionen några år gammal och mitt perspektiv har ju breddats och utvecklats sen dess. Men jag minns att jag kände mig attackerad och jag uttrycker mig aldrig bra under press. jag borde inte tillåtas vara nära ett tangentbord när jag är upprörd, men å andra sidan blir det ofta livat och roligt då och det vill jag ju bjuda på.

    jag vill dessutom aldrig aldrig aldrig någonsin hänga ut min man eller skriva ner honom på nåt negativt sätt, så frågor som gäller vår relation eller hur vi gjort hemma eller de misstag vi gjort eller det jag inte är nöjd med kommer alltid vara svårt att skriva öppet om. Jag kommer alltid försvara.

 12. kvinnopartaj Says:

  Nä det tycker jag inte alls. Du skrev ju svinmånga twittrar om hur opererade bröst aldrig ser lika snygga ut som en naturlig i samma storlek, därför var det dumt att operera. Sen kritiserar du aldrig individen.

  Du kan inte övertala dina envisa barn i ett inlägg och alla andra är opedagogiska i ett annat. Det finns hur många exempel som helst…? Är absolut inte intresserad av att pinpointa snedsteg, inte fan framstår väl någon här som ett självgott dygdemönster?

  • Lady Dahmer (@ladydahmer) Says:

   det där har jag inget minne av. kan du länka? Sa jag verkligen exakt så eller tolkade du det så? Och var det nåt jag applicerade på ALLA eller en personlig känsla jag uttryckte?

   och allvarligt, att jag skrivit att jag inte kan övertala mina barn? Tar du det på blodigt allvar? Om det vore väldigt viktigt så är det väl klart att jag skulle kunna komma på andra metoder att få dem att lyssna. Men det var inte viktigt för mig att de har badbrallor på sig. LOL. Att jag sedan skriver att folk kan vara så fantasilösa eller opedagogiska är inte synonymt med att jag påstår att alla alltid är opedagogiska.

  • Lo Says:

   I mina ögon är det ju exakt det ni gör. Ni pinpointar snedsteg!

   ”Du kan inte övertala dina envisa barn i ett inlägg och alla andra är opedagogiska i ett annat.”

   Har LD någonsin påstått att hon är pedagogisk 100% av tiden? Nej.
   Igen, det är är ett misstag som ni fokuserar på.

   I den här diskussionen tycker jag att det är ni, KP som är motsägelsefulla.

   • Lady Dahmer (@ladydahmer) Says:

    förstår du min frustration? lol. men jag kan inte vinna. de här damerna är högutbildade och vältaliga. De kan snacka ner mig vilken dag som helst.

   • Lo Says:

    LD: jag förstår absolut din frustration!
    Motsägelsefull och inkonsekvent kan man vara oavsett utbildningsnivå.

   • Betty Says:

    Men problemet är ju inte att göra fel. Eller att göra annorlunda än det man säger. Problemet är att göra en GREJ, en medveten ”så HÄR gör jag minsann” som sedan går emot nästa ”så HÄR ska det minsann vara!” osv osv.

    Är det inte enklare att bara ”idag böjde jag ner Tamlin i vagnen och jag hatar när jag fuckar upp så, nu tänker jag gå hem och dricka mig full och lämna över ungarna till Oskar och imorgon är det nya tag” istället för att VARJE gång göra det till ett medvetet val och en strategi med tanke bakom. Det är ju då det blir så fel. Det är ju då vi står där med gapande munnar och undrar hur man kan säga emot sig själv så fullständigt.

    Det är väl bättre att säga att ”jag vill inte ha ninja på förskola för jag vill inte” än att försöka göra det till en feministisk poäng.

    Och också: om man ändrar åsikt så kan det ju vara bra att någon gång faktiskt erkänna att man har haft en diametralt annorlunda sådan. Jag menar, jag VET ju att massa saker sägs annorlunda nu än då men eftersom det inte någonsin NÅGONSIN uppmärksammas att man har växt eller kommit p andra tankar så kan man ju kanske förstå att det blir förvirrande för de som läser?

   • Lady Dahmer (@ladydahmer) Says:

    det är ju precis det jag säger; att ni tolkar det jag skriver som att jag tar ställning eller försöker få det till ett medvetet val. Så är det inte. SÅ. ÄR. DET. INTE. Om det är så ni läser så fattar jag att ni blir förvirrade.

   • Lady Dahmer (@ladydahmer) Says:

    att jag inte ville ha ninja på förskola innan 3 har för övrigt INGENTING med feminism att göra och det har jag aldrig påstått. Men ni förväxlar det kanske med min genusinriktade kritik av förskolan? osv

   • Betty Says:

    Jo det har du. Men jag orkar verkligen inte leta reda på citatet eftersom det ändå kommer bemötas med det sedvanliga ”kanske inte uttrycker mig så bra på ert sätt hö hö”.

   • Lady Dahmer (@ladydahmer) Says:

    sa jag det så var jag en idiot eller så sa jag bara nåt i farten. minns ej det. Jag står fast: det har ingenting med feminism att göra. Jag tror helt enkelt bara att barn mår bäst av att vara hemma med en förälder (eller motsvarande) de första tre åren (give or take en bit. Tamlin är SÅ redo nu, å andra sidan har han Ninja som trygghet). Anknytning, trygghet osv. Ej feminism.

    här är ett av mina tidigare inlägg i frågan: http://ladydahmer.alltforforaldrar.se/2009/august/utkast-jag-har.html

 13. kvinnopartaj Says:

  Att frångå sin övertygelse är en sak, man kanske tycker att det är pissigt att skrika åt sina barn men gör det ändå ibland. Fine. Men att uttrycka diametralt motsatta åsikter hela tiden är en helt annan femma.

  • Lady Dahmer (@ladydahmer) Says:

   det tycker inte jag att jag gör. förutom i de fall jag faktiskt ändrat åsikt. Ibland ser jag saker från olika håll, beroende på tidpunkt och humör och det kan jag fatta är förvirrande. Men att jag skulle uttrycka motsatta åsikter hela tiden är fan inte sant. Verkligen inte.

  • Lo Says:

   Ni verkar ha utgångspunkten att tankar, åsikter… ja livet är konstant utan förändringar. Om LD uttrycker skilda åsikter med flera års mellanrum betyder det att hon har fått nya perspektiv på saker och ting. Jag är säker på att ni KP-kvinnor också upplever förändringar och utvecklar era tankar under årens gång.

   Att LD uttrycker motsatta åsikter ”hela tiden” är inte något som jag håller med om. Som jag skrev tidigare så är jag säker på att LD vet exakt hur hon skulle vilja att hennes föräldraskap skall te sig. Men hon gör fel och kommer fortsätta göra många fel framöver. För att hon är mänsklig. Gör man som KP och just fokuserar på felen så har ni självklart mycket att snacka skit om.

   Jag läser humaniora på masternivå och har studerat genusvetenskap. KP är en grupp som verkligen skriver insiktsfulla och intellektuella inlägg, men tyvärr förstör denna typ av pajkastning läsupplevelsen av er blogg.

 14. kvinnopartaj Says:

  Tycker ändå att det här är väldigt roligt. Skulle önska att alla var lite fulla nu. Drack av det där vinet LD tycker att vi ska tagga ner med. Och bröt arm. <3.

  /Siv

 15. Clementine Says:

  Sivan, ge mig en halvtimma så kan jag vara salongs.

  Om man hela tiden tycker att man blir misstolkad, så handlar det om ditt eget sätt att uttrycka dig i skrift och tal. Skriver man en text har man en mottagare, och man kan aldrig styra hur den mottagaren ska tolka texten. De flesta skribenter, författare o.s.v. har en idealmottagare, och försöker skriva för hen. Läsaren har INGET SOM HELST ANSVAR FÖR DET DU SKRIVER. För det kommer ur dig. Det enda ansvar man kan tillskriva läsaren av en facklitterär text är det att säga ifrån om man tycker att det är uppåt väggarna och ifrågasätta luddiga formuleringar. Annars får man hålla sig till prosa eller lyrik, där man kan producera vilken skit som helst bara någon vill publicera och köpa den. Basta ya.

  • Lady Dahmer (@ladydahmer) Says:

   jag tycker inte att jag hela tiden blir misstolkad. Jag tycker däremot att VISSA misstolkar mig hela tiden. Det är lätt att fokusera på det negativa, det är jag bra på, men faktum är att jag faktiskt blir förstådd för det mesta.

   Jag är dock medveten om mina svagheter och försöker förändra/förbättra mitt sätt att uttrycka mig på. Ibland är jag ute efter missförstånd, jag är en retsticka och vill få igång folk. Men aldrig aldrig aldrig när jag snackar om allvarliga frågor.

   Dock så är det ju ofta så att man läser texter utifrån sina egna fördomar och uppfattningar. Den uppfattning man har om mig och mina ev. åsikter kommer färga hur mina texter uppfattas. Så jag håller inte med om att man som läsare är helt utan ansvar, även om jag håller med om att skribenten också har det.

   • Clementine Says:

    Fast det är ju fortfarande inte jag som läsare som står som ansvarig för det som skrivs hur mycket fördomar jag än har om skribenten. Och de ”fördomarna” har jag ju fått från en första text som jag har tolkat som jag vill. Det är det jag menar med att man inte kan styra mottagaren. Då har ju kvinnor också ett ansvar när det gäller mäns gärningar… äh, vet du vad, jag är lika trött som Betty på det här.

  • Anna L Says:

   Henom heter det väl?

  • Lady Dahmer (@ladydahmer) Says:

   nej precis. man kan inte styra mottagaren.

 16. tessan Says:

  Ok, om vi slutar bråka om enskilda människors bloggar och återgår till grundfrågan – vad är mest effektivt i strävan efter ett jämlikt samhälle? eftersträva genustänk genom att:
  1. säga ja till kön men nej till könsroller, så vi stolt kan vara KVINNOR men hur fan vi vill?
  eller
  2. neutralisera kön och därmed undvika könsroller, så vi omdefinierar hela skiten?

  jag tycker 1, helt klart. LD & liknande genusmorsor 2 (vad jag kan utläsa i deras bloggar med könsneutrala dagens outfits på deras ungar, och ständiga problematiserande av mansrollen de hatar så. flåt om jag lägger ord i era munnar nu).

  • tessan Says:

   (och ja, mina ungars garderob liknar LD & andra genusföräldrars väldigt mycket, och jag själv tycker rosa och spets & glitter är vidrigt. kan vi flytta fokus från klädesplagg, frisyrer & färger, pls?)

  • Lady Dahmer (@ladydahmer) Says:

   Ja du lägger ord i munnen på mig. Jag tycker ingetdera men måste jag välja så blir det 1. Däremot tänker jag att kön är lika relevant som ras, dvs på ett sätt så är det förbannat relevant då det definierar våra erfarenheter och sättet vi bemöts på men samtidigt så vill jag att vi slutar snacka kön och fokuserar på människan/individen.

   Undvika könsroller? vad betyder det? Undvika mallar, men tillåta individualitet dvs det är ok för mig att tycka om rosa, smink, bakning osv fast jag är kvinna. Det är ok att vara normativ. Dock vill jag här se mer självrannsakan; varför tycker jag såhär? Hur påverkar det min omgivning? kan jag vidga mina roller? osv.

   Din föraktfulla ton gör det svårt att ha en dialog. Du är tydlig med ditt förakt. Jag tycker inte att du är dum i huvudet för att du har ett annat perspektiv. Tvärtom vill jag dryfta, analysera och förstå – få en bredare bild och det får jag av andra feminister med ett annat synsätt än mitt eget. Jag är inte på samma plats idag som för tre år sedan. Knappt ett år sen.

  • Lady Dahmer (@ladydahmer) Says:

   ämen va fan. jag trodde det stod sessan, inte tessan. läs om och typ uteslut delen där jag skriver ”föraktfull ton” och ”förakt” osv. Jag trodde alltså det var Sessan jag svarade. Jag skyller på ett öga som ej funkar som det ska.

  • Kreusa Says:

   Jag har följt LDs blogg länge och jag har absolut inte tolkat henne som att man inte skall få vara ”kvinnlig” om man känner för det. Hon tar ju ofta upp hur hon tycker om att sminka sig och färga sitt hår och skriver om hur hennes barn har både ”flickiga” och ”pojkiga” kläder, både klänningar och glitter och mer neutrala kläder.
   Om några framstår som väldigt otillåtande vad gäller andras stil så är det ju ni.

 17. burgschki Says:

  jag dricker vin i detta nu (jag bor utomlands vi får) och läser era kommentarer och är alldeles förtjust. fast jag plågas av en drift av att välja sida fast jag vet att man inte måste egentligen. om man nu ska tänka högt (visst får man?) jag tänker att lady dahmer är rätt modig ändå, som vågar. samtidigt herregud vilken exhibitionism, pallar man? men hon är ju så himla rätt ute när det gäller carola samtidigt som jag blir besviken över hybrisen som sakta men säkert landar över bloggen på samma vis som på wallins blogg. fast jesus vilken hybris jag hade fått om jag blivit uppmärksammad -den utan synd kastar första stenen. men så parjattarna. som vid en första anblick verkade så taskiga o hånfulla o flamsiga. så läser man en gång till och det rasslar till i huvet på en och man inser att man lurats in i en svartvitvärld som inte finns. utan kp står för gråskalorna och jag tänker att de inte skulle skratta och peka finger åt mig när jag får ultraljudsstrålning på låren eller inte vågar gå osminkad. utan att de kanske skulle haja och inte välja att foka på det utan tycka att jag var bra som emigrerade och jobbar röven av mig och har gått ifrån att vara socialt och ekonomiskt beroende av min tysk till att bli självgående i ett annat land.

  eller vad vet jag. uppsjattar ert samtal hur som helst.

 18. Betty Says:

  Oj hilfe! Här skriver man ett inlägg som inte PÅ NÅGRA VÄGAR handlar om något annat än en tröttma över den allmänna debatten och ett slags självkritiskt perspektiv. Och sen kommer man tillbaka till tredje världskriget IGEN. IGEN för i helvete!

  Nu är det ju så här att det här inte är en konsensusblogg, och att vi knappast inom gruppen är ense hela tiden heller. Så var nu säkra på att det här jag skriver nu står enbart för mig och ingen annan, även om de kan hålla med, och att det Carina skriver står hon för, Sivan likaså och så vidare och så vidare.

  Here we go:

  Finns det något sätt att kritisera utan att hamna på personlig nivå när den man kritiserar är en person, om än även kanske mer en persona än en person? Nja. Blir det värre om man drar in barnens frisyrer och deras namn? Eh ja. Är vi jävligt osakliga ibland, sådär så jag faktiskt själv känner att det räcker när jag läser vad de andra skriver, och säkert vice versa? Eh ja. Drabbar det någon oskyldig. Nämen nej.

  Om man på twitter och bloggar skriver att enskilda människor är idioter, subbor, mobbare, bimbos, dumma i huvudet, ej läskunniga, elaka, okunniga, korkade, patetiska och så vidare så får man faktiskt ta att man får skit tillbaka. Det är inte svårare än så. Och nej, det handlar inte om pajkastning om något håll, det handlar om rent ogillande från båda sidor och så är det med det. Nog om skitkastningsfrågan. Vi är alla lika goda kålsupare och det blir bara pinsamt att låtsas som något annat.

  Det som är intressant är väl snarare feministfrågan och JO HERREGUD man kan vara feminist på olika sätt och Borrelius är ju också feminist och Göran Persson också. Det jag säger är att jag efterfrågar lite mer Pussy Riot och jävligt mycket mindre Underbara Clara och det gäller mig själv mer än någon annan.

  Jag är trött på det svartvita även om jag är svartvit själv. Jag är trött på att feminismen på något sätt måste vara ett systerskap eftersom jag tycker att en idiot är en idiot är en idiot oavsett kön. Jag är trött på att hela hela tiden se att alla gör en sån grej av allting. Jag orkar inte. När man hatar på kvinnor som inte gör rätt (JO!!) och sedan anammar ett perspektiv av en sårad syster som inte förstår varför vi inte kan hålla ihop, då orkar jag inte mer. Det är fördummande, ärligt talat. Inte fan förväntas män hålla ihop bara för att de strävar mot samma mål. Jag lovar att jag har närapå exakt samma mål som LD men jag har ett annat perspektiv på vägen dit och tycker att hennes – eller Underbara Claras – åsikter faktiskt sabbar mer än hjälper i vissa fall. Och då vill jag säga ifrån. Jag tycker inte det är märkligt.

  Konstigt är det väl att det måste bli så jävla infekterat, men eftersom det ofta är som att diskutera med en vit kränkt man så vet jag inte om att det går att komma ifrån. Men okej, nu måste jag komma in på skitkastarfrågan igen: LD har Sveriges största blogg som rör feministiska frågor. Om jag som feminist känner att det hon säger är fel och skaver så måste jag få säga ifrån och ge ett alternativ eftersom jag inte vill att feminismen, att feminister, ska uppfattas så. Att hon ska vara den rådande bilden.

  Och eftersom jag tycker att hon har fel så ofta blir det att jag säger emot ofta. Och JA, återigen, det har varit osakligt och larvigt men herreguuud vad ofta det har varit sakligt och resonerande och det spelar ingen roll vilken approach man har – allt bemöts med samma ”du fattar inte, du är dum i huvudet, du tar små detaljer och bemöter”. Jag vet inte hur mycket tålamod ni sitter på, men om mina barn bråkar skriker jag till sist och om jag diskuterar med en vägg så blir det hånfullt och under bältet till sist. Men hey, jag är inte den som tar kort på främmande människor och lägger upp på min blogg och kallar dem för idioter i alla fall. Men DET får man tydligen göra.

  Äh jag vet inte. Jag tappade bort mig. Jag är trött, helt enkelt.Trött på att kritiken alltid hamnar i sandlådan och trött på att ens försöka komma med något nyanserat när allt som sägs ändå tolkas som ”ät skit och dö”. Eller #stickåbrinn.

  /Betty

  • tessan Says:

   *facebook-gilla*

  • Lady Dahmer (@ladydahmer) Says:

   jag kan absolut ta skit tillbaka. på riktigt. Ditt inlägg var skitbra. Det som jag blir frustrerad på är inte ert eventuella ogillande eller hårda ord (herreGUD jag började min tid på nätet på Serial Killer Central, ett ställe som får flashback att se ut som en söndagsskola) utan på att ni tillskriver mig åsikter jag inte uttryckt. Som Tessan här i första kommentaren, att jag skulle ha åsikter som motsäger det du skriver om.

   Ja, jag gör bort mig ibland. Uttrycker mig som en jävla idiot och sårar människor och beter mig illa. Inte ok. Ibland ok. Ibland skiter jag i vilket.

   • Betty Says:

    Men det här är ju den springande punkten. Hur ofta som helst säger du ”det har jag aldrig uttryckt”. Eftersom jag är besatt av att ha rätt letar jag reda på citat som säger EXAKT det du säger att du inte har sagt.

    Du svarar då att du inte menade SÅÅÅ eller att ”det var på skämt” eller att det är ju i den kontexten. Jaha? Men den kontexten eller det skämtet finns ju bara i ditt huvud och vi kan bara gå efter det du skriver. Och då blir svaret att du uttrycker dig dåligt. Och då svarar jag att du ju brukar säga att du är en konstnär med ord och sen urartar det i ett hi hi hi lol lol du fattar inte att jag är skitbra men inte akademiker. Ärligt talat, sluta gömma dig bakom det.

    Nej, du är inte akademiker. Men vet du vad? Det behövs exakt noll högskolepoäng för att helt ärligt säga ”jaa du, vad fan skrev jag där? Det håller jag verkligen inte med om idag och jag fattar inte hur jag kunde vara så dum att jag sa det”. NOLL!

    Vi har gjort det är gång på gång på gång för varenda ord som ens andas genus eller feminism måste du hugga på och det får du gärna göra, jag uppmuntrar diskussionen, men då måste vi kunna föra en diskussion utifrån det du de facto har skrivit och inte det du upplever att du har menat. Okej?

   • Lady Dahmer (@ladydahmer) Says:

    jag får ”vad fan skrev jag där” moments hela tiden. Bara att läsa igenom arkivet i bloggen. Skämskudde osv. Jag har inga problem att erkänna det.

    Men faktum ÄR att jag ofta skojar, retas, provoceras med glimten i ögat. Min blogg är inte hälften så allvarlig som många vill tro – jag har inte den kompetensen. Jag bloggar för att det är kul, för att jag vill dryfta mina tankar kring feminism, genus och jämställdhet – inte för att utbilda. Den biten lämnar jag åt utbildade, de som verkligen har koll, de som vet hur man förklarar pedagogiskt osv. Jag är bra på att skriva för att jag får med mig folk, för att jag FÖRMEDLAR känslor och förenklar det som många inte har funderat på. Men jag har ju mina begränsningar, och ibland är det svårt att förklara hur jag tänker på ett sätt som är tydligt. (t.o.m det här har jag svårt att förklara nu)

    och sen är det aldrig kul att känna sig attackerad. I en diskussion med någon som föraktar eller avskyr mig så kommer jag inte vara lika benägen att erkänna att jag hade fel. Och de gånger jag HAR gjort det så har jag kallats rövslickare eller annat.

   • Betty Says:

    Jo, men när du bara provocerar tycker jag det blir skit. Det är ju det som är så vanvettigt irriterande. Jag hade inte, VI hade inte, brytt oss ett dyft om dig om det inte råkade vara så att du gör cirkusshow av ett jävla viktigt ämne. Och ja, det är skitbra att femtonåringar fattar att det finns ett alternativ till prinsessvärlden och det är skitbra att idioter fattar att de inte måste tvinga på sin dotter en rosa klänning innan hon hunnit ta sitt första andetag.

    Men det positiva i det förtar ju inte det negativa i att dina provokationer faktiskt skadar en hel del också. När du blir till nidbilden av en feminist och även om det inte är fel i sig så hade det ju varit kul om åsikterna du förde fram då vore något man kunde stå bakom. Men det är onyanserat och okunnigt och jag förstår väl också att det måste vara på en viss nivå för att folk ska orka läsa. Det finns ju en anledning till att din blogg är större än Arsinoe-Fannys även om hon har oändligt mycket mer på fötterna. Och jag säger inte att VI inte är tramsiga och larviga ibland.

    Men tro mig när jag säger det här för jag orkar verkligen inte höra mer om att det är personligt: Det jag har emot dig är att du har fel. Ibland i sak, ibland i framförande, ibland i slutledningar. För det skulle ju kunna vara så bra ju. En stor feministblogg, idag! Halleluja. Men så är det inte.

    Och ja, jag fattar att du tröttnar på att vara saklig i ditt bemötande av kritiker. Men ärligt talat, det har du ju aldrig varit. Folk som inte håller med är alltid idioter eller puckon eller så är de elaka eller mobbare. Det är inte som att det har gått från en saklig diskussion eller sakligt bemötande till att du tröttnat, det var så från början. Glöm inte bort det när du tänker på hur osakliga vi är i vår kritik mot dig. Som man ropar i skogen får man svar, hur töntigt det än låter.

   • Lady Dahmer (@ladydahmer) Says:

    men bemöt det jag har fel i då. Sluta tramsa och håna. Bemöt mina argument med motargument. Jag vill lära mer, utvecklas, fatta sammanhangen.

    Som man ropar får man svar säger du och ja, det är sant. Jag är aldrig otrevlig oprovocerat. Jag kallar aldrig människor för idioter för att de säger emot mig. Jag kallar dem idioter när de beter sig som sådana.

   • Betty Says:

    Men nu blir du sådär vanvettigt svartvit igen och det blir ju problem för DIG då, märker du inte det själv? ”Jag kallar aldrig människor för idioter för att de säger emot mig. Jag kallar dem idioter när de beter sig som sådana.” Ja, enligt DIG. Vilket precis lika gärna kan vara att komma med motargument, eller bara att inte lyfta upp ditt barn som DU borde ha haft koll på när hon slår sig. Typ.

    Du bygger ju din blogg på att vara otrevlig mot människor som inte tycker som du, och jag förstår dig till fullo, men då måste du ju kunna ta samma tillbaka och det gör du inte det har du inte gjort och det gör du aldrig.

    Och det har ju gått från att försöka bemöta med motargument till att tramsa och håna av en anledning, jag har upprepat den i evinnerlighet nu: det är där det hamnar ändå. Varför ska jag orka ta det seriöst från början när det ändå hamnar i sandlådan till sist för att du inte kan ta kritik?

   • tessan Says:

    ehm, jo LD. du kan vara ganska otrevlig trots att det enda man gjort är ställt en försynt fråga för att helvetet ska byta lös. och motargument gör ofta att folk uppmanas sluta läsa din blogg om dina åsikter inte passar. en stor anledning till att jag slutade läsa, och kommentera, din blogg.

   • Lady Dahmer (@ladydahmer) Says:

    jag kan vara ganska dryg, det erkänner jag. Jag tänker inte försvara det, men en FÖRKLARING är ju att jag ibland tappar humöret. Då kan en relativt oskydlig person hamna i skottlinjen. Bägare som rinner över osv.

    sen tycker jag det är stor skillnad på att säga idiot OM folk som aldrig kommer drabbas av det och att säga det TILL folk.

  • Clementine Says:

   Betty, fina Betty. Exakt som jag tänker.

  • Carina Says:

   Eget inlägg på denna, tack!

  • Kråkan Says:

   Fan Betty. Du är grym. Saklig och skarp. Bra kommentar till ett jävligt bra inlägg. Ville du ligga eller hur var det? Med paljettkjolen runt magen, snor i ansiktet, högst upp i trädet med vinden i håret. Jag blev lite kär i dig nu.

 19. Siv Says:

  Åh Burghskijjj… Jag hoppades att utomlands betydde GÖTEBORG! Pöss.

  • burgschki Says:

   hela min släkt är från göteborg!!!!!!! hamburg är tysklands malmö o berlin är tysklands göteborg. muenchen är tysklands stockholm. allt utgår från sveriges geografi.

 20. Sessan Says:

  Jag känner mig jättegenerad över LD´s pinsamma beteende på twitter. Det är allt jag vill säga om det här. Samt att om jag någonsin jiddrat om hår på benen och prinsesskläder så har jag varit redigt stenad eller psykotisk.

  • Lady Dahmer (@ladydahmer) Says:

   menar du för att jag blockade dig? Eller mina tweets?

   just DU kanske inte har jiddrat om det. Men vissa av er i KP. (svårt att hålla reda på vem) Minns dock att du har hånat just att jag skriver om ickerakning osv. På din gamla blogg.

   • kvinnopartaj Says:

    Att du först skrev massa åsikter? Antydningar, elakheter (Gud LD, du är ju precis lika god kålsupare som vi) och sen blockerade. Vad är poängen? Bara pinsamt. Och ang att jag skulle ha hånat dig för länge sen: Men guuud, jag är ju bara människa, jag menade inte så liksom, det var ju skitlänge sen. Get over it. Det är bara så oerhört provocerande att du aldrig någonsin lever som du lär. Aldrig. Dessa 18åriga flickor som ser upp till dig är så grundlurade, men du har fått dom att bli genusmedvetna och det tackar jag dig för.

 21. Siv Says:

  Tessan – ingen har snopp. Men jag skulle gärna låna en enkom för tillfället.

 22. Karolin Says:

  Åh herrejösses. Så mycket jag vill säga, så lite tid! Nöjer mig med ett GO BETTY helt enkelt just nu, och PÖZZ till hela KP!

 23. sofie Says:

  så. ni som är så KUNNIGA i ämnet.. vad har ni för fina utbildningar? så LD kan läsa på menar jag. och tycka som ni.. bra idé va?!

 24. Lady Dahmer (@ladydahmer) Says:

  jag behöver absolut läsa på lite och tar – helt oironiskt – emot bra litteraturtips!

 25. sofie Says:

  det är ju det hela diskussionen går ut på.. hur okunnig hon är och hur fel hon har och hur mycket hon ”skadar debatten”. här tex skriver tex betty ”Men det är onyanserat och okunnigt och jag förstår väl också att det måste vara på en viss nivå för att folk ska orka läsa”. och ”Det jag har emot dig är att du har fel. Ibland i sak, ibland i framförande, ibland i slutledningar”. osv.. och utbildning har det visst pratats om, orkar inte leta.. spela roll att hon inte har det. erkänn att hon är grym och unik istället. kanske var det ni som hade fel hela tiden.. hahaha! acceptera olikheter osv. även inom feminismen.

  • Clementine Says:

   För att iaf jag inte tycker att hon är grym. Sluta spela ut avundsjuk-kortet bara för att vi inte håller med just DIN idol. Vissa av oss här har pysslat med feminism och genusfrågor i 20 år i olika former och färger. Vissa har det t.o.m. som del av sitt jobb, och då pratar jag inte om jobb som att komma upp i lägsta taxeringsbelopp genom att skriva inlägg på en blogg. Så det här med kläder och normer och kroppsbehåring är inte något nytt för mig. Jag har fått stöta och blöta mina åsikter och perspektiv och landat ganska stadigt i vad jag tycker. Men jag diskuterar gärna med andra för det.

   • Okinava Says:

    Dör lite inombords när folk för fram antiintellektualism som något att vara stolt över.

   • Karolin Says:

    Skål på den Clementine!

   • sofie Says:

    idol? njä, jag tycker inte som hon ganska ofta men jag kan ta henne med en nypa salt. tycker bara inte att det är ok att gå ihop och håna och förlöjliga en människa på det sätt ni gör. tycker hon är skitmodig faktiskt (eller galen haha) ert hat måste sitta djupt och hålla i sig från flera år tillbaks eller nåt. jag är extremt för utbildning btw (lärare). emot mobbning alltså. ni framstår som sjukt osympatiska jämfört med LD. bra jobbat.

 26. Sara Says:

  Öh har ni fest eller? När jag äntligen stavat mig igenom tråden är det bara smulor kvar i botten av chipsskålen och proseccon är fan ljummen. Får säga upp mig från jobbet för att inte missa sånt här i framtiden. Älskar er alla, bor inte ens i närheten av Göteborg och kan ej länka till egen blogg pga har ingen.

 27. Janica Says:

  Betty! Du är fantastisk. Fattar inte hur du orkar men tack. Nån måste göra det och du gör det så bra.

 28. Karolin Says:

  Att kalla något för okunnigt är inte förlöjligande. Själv tycker jag analyserna i LD’s blogg ofta är ytliga och felriktade, so sue me. Det betyder dock inte att jag inte även kan se poängen i det ytliga och medvetet provocerande sättet att uttrycka sig, men inte fan måste jag gilla det bara för att jag är feminist. Kerstin Uvnäs-Moberg kallar sig feminist och det är förbannat mycket jag inte håller med henne i.

  Och visst finns det kritik som kan framföras snyggare, men just Bettys inlägg och kommentarer här lämnar i mina ögon inte mycket mer att önska. Det är ytterst sakligt.

 29. Hulda & Doris Says:

  ”Du får aldrig höra sanningen från sådana som kallar varandra dårar” -Buddha

 30. blaval Says:

  Här sitter jag o läser o tänker VA FAN!? Är VI inte på samma sida? Självklart ska vi kunna ifrågasätta varandra o ge kritik men det här känns bara larvigt. Om ni inte gillar bloggen läs den inte. SKAPA EN EGEN o gör det bättre då. Det är väl inte mer med det? Lägg er energi på något vettigare.

  Det handlar om genus o feminism ge konstruktiv kritik istället. GÖR OM GÖR RÄTT berätta HUR en kan göra istället för att hela tiden fokusera på felen o problemen. Jag håller verkligen inte alltid med LD men jag tycker det är härligt o underbart med frispråkighet vilket är få i Sverige, visst kan en vara smidigare men alla kan vara bättre. Ingen är felfri, att göra emot sig själv gör väl alla däremot kanske vi inte kastar ut det på en blogg så fort vi gör misstag eller säger emot oss själva. Men det betyder inte att vi inte gör det., det är ok vi alla måste få göra fel, gör om o gör rätt. BRA att ifrågasätta men att sitta o kasta skit på någon i en ANNANS Blogg? Då blir jag trött! Va fan väx upp o fokusera på något i ditt egna liv.

  Det blir pinsamt när det endast är kvinnor som sitter här o kastar skit dessutom…

  När det gäller kläder såklart att barnen blir bemötta efter hur de klär sig PUNKT. MEN klart de ska uppfostras att bryta mot gränserna vi kan ju variera…vi behöver inte fastna i ett mönster vi kan vara både och. Behöver inte klä ungarna i prinsess/riddarkläder varje dag…de kan ju uppmuntras att vara både och precis som vi kan visa att vara både och själva..förebild.
  Det behöver inte vara antingen eller. Det kan finnas olika roller som är underbara att få undersöka, uppmuntras o prova. Varför måste det vara så allvarligt? Att ha långt hår eller kort? Vad spelar det för roll? Varför kan inte ungen få bestämma lite? Kort lång….uppmuntra de o låt dem välja olika. Precis som en själv känner för att ha långt hårsvall o sedan kort tufft. Det finns ju nyanser som är värda att få prova. Dem ska väl inte bli något politiskt projekt där förälderns åsikter väger tyngre än barnets egna självständighet? Det är ju trots allt dem som ska växa upp o lära sig stå upp för sig.

  • Siv Says:

   Nu blev det för meta för mig här. Vem gillar frispråkighet, vem kritiserar någon som kritiserar någon i vems blogg och vem ska starta en egen? Den som kritiserar denna, den första eller den ostartade?

   • blaval Says:

    Förlåt jag drog alla över en kam här..Jag ska förtydliga.
    JAG gillar frispråkighet o det bjuder LD på tack ska hon ha! Jag hittade hit tack vare henne…tack ska hon ha!
    Jag har börjat ifrågasatt mer tack vare henne o andra…tack ska dem ha. Visst kan jag tycka att det går för långt ibland men då skiter jag i o läsa…det finns andra som har mycket vettigt att säga…

    Så när jag läser här kan jag förstå att det är något slags ”bloggkrig” eller vad en vill kalla det.
    Så kommer jag här med mitt ”systerskapet håll ihop” o någon spyr på käckheten, för kritik måste få komma…JA klart det ska.
    MEN det blir så trist att läsa sådan pajkastning o sandlådefasoner som det här är emot LD. Att de som gillar LD ser det som pajkastning o punkt. Vem som sade vad? när?, hur? varför? vem bryr sig i slutändan.

    Feminist kan vem som helst kalla sig, o det är en självklarhet, rättighet. Det finns många olika sätt att se på saker o ting o jag är av åsikten att ändra mig när bra argument läggs fram. Men när jag anar en slags översittarton drar jag direkt öronen åt mig o det tror jag de flesta människor gör. För det spelar ingen roll hur många högskolepoäng en person har om den är en dryg jäkel o så enkelt är det då lyssnar ingen. Så om vi vill ha en framtid med mer feminister o bejakande utav genus perspektiv tror jag att lite mer ödmjukhet emot alla vore bra för både LD o respektive dialoger som förs här o på andra ställen.

    Detta var ej riktat till en enstaka person utan till helheten som ett inlägg i HELA ”debatten”. O Ja jag tycker vi kan fan hålla ihop lite mer, är så förbannat trött på allt jävla tjafs som ska vara. Skit i o läs då bara…Det finns alltid vettigare saker att lägga energi på. Så säger någon ”hon förstör det missgynnar feminismen” ja det kanske det gör. Men det finns det mycket som gör o en kan ju välja att se det så eller att fler människor faktiskt blir uppmärksamma på genus o blir medvetna. En kan välja att se hur många som faktiskt fastnar för hennes lite mer snabbtänkande o ifrågasättande som sätter allt på sin spets, hon har många läsare o där är det många som ändrar sitt tankesätt. Visst kanske inte precis så som en korrekt politisk feminism önskar men det kan de som vill ändra på.

    En kan ju välja perspektiv. Jag ser en ljus framtid en ökad medvetenhet kring feminism o genus mycket tack vare gaphalsar som inte är rädda för att skita ned sig. Så vare sig det gäller LD anhängare eller ”elitfeminism” är det i mitt perspektiv framsteg värda att ta. De går båda framåt åt någorlunda samma riktning, sedan kan inte alla köra samma väg.

   • burgschki Says:

    Men du Blaval det där var ju nu, ursäkta att jag uttrycker mig så direkt, enbart en massa ordbajseri. Du vill att feminister ska hålla ihop, att man inte ska bråka utan ta det onda med det goda. Har jag förstått dig nu? LD är ju tuff och kan uppenbarligen ta debatten hon ger upphov till, denna debatt handlar inte enligt min åsikt om att håna och trycka ner utan att ifrågasätta en massa påståenden. Kan du inte se ett värde i diskussionen, att resonemang prövas, att påståenden ifrågasätts? Till skillnad från dig anser jag att mindre ödmjukhet krävs utan fler skarpa debatter där man inte mjäkar bort olika ståndpunkter utan står upp för sin sak.

    Herregud vad irriterad jag blir på we shall overcome-allsångsrequests.

   • Grillfest Says:

    Nej du, det är fan en rättighet att vara konflikträdd.

   • Ia Says:

    Jag håller med Grillfest
    .
    Fast gör en avstickare med en liten metafråga. Utan att själv ta ställning i själva debatten: om de som inte håller med/kritiserar/irriterar sig på tex i det här fallet LD och skriver om detta, inte ska läsa när de stöter på upphovet till reaktionen – borde det inte också gälla de som inte håller med/kritiserar/irriterar sig/eller vad vi nu ska använda för ord (ja ni fattar vad jag menar) kritiken också? Att de inte ska läsa vidare när irritationen(ellervadfasenvinuskakalladet) sätts på pränt, utan ignorera det?

    Utan att diskutera den faktiska sakfrågan kan jag som utomstående tycka att det är lite motsägelsefullt att en sida inte ska få uttrycka sin åsikt, men kritikerna av detta har får. Det är ju liksom samma sak.

    Fast rent objektivt tycker inte jag någonting.

 31. blaval Says:

  Ja vi får alla ha olika perspektiv på saken.

  • Carina Says:

   Jamen vafan FÅR vi det eller…? I smyg? Eller vad är grejen, olika perspektiv är okej men inte superbra? Commit ffs. Tönt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: