Sorry om jag går helt LD on your asses meneh…

Det sjukaste med detta utskick är inte den lustiga ”fryst kyckling lever”-nivån på korr utan att det är ett kit till flickebarnet och ett till LILLA MAMI.

20120901-215638.jpg

20120901-215746.jpg

Är det verkligen ett kundbehov att tala om, detta i mina ögon helt sinnes med att ”hjälpa” en vuxen kvinna som menstruerat i trettio-fyrtio år innan det är dags att föra vidare denna heliga kunskap av hemkokta elixir, mansexkluderande fniss av gemenskap och faktiskt rätt risig fittlukt?

Vad sägs om att… *trumvirvel*… vända sig till PAPPAN till denna lilla puppa som snart ska bli fjäril? Gulp, en uppstötning som skrek efter Novalucol. Torkar av mig med förklädet och hoppar upp på den sura ponnyn igen:

VI KVINNOR VET HUR MENS FUNKAR. (<– Inget behov av hjälp)

MÄNNEN HAR SÄMRE KOLL. (<– Större behov av hjälp)

Varsågoda.

So long, Siv

10 svar to “Sorry om jag går helt LD on your asses meneh…”

 1. Okinava Says:

  Det är fan jobbigt att genomgå puperteten. Då är det viktigt att man vägar fräga!

 2. Janica Says:

  Såhär säger annonsören: ”Den ifrågavarande marknadskommunikationen förmedlar över huvud taget inte någon objektivt negativ kvinno- eller mansbild och det måste vara uteslutet att denna typiskt sett skulle uppfattas som nedvärderande eller kränkande på ett sätt som utgör könsdiskriminering, ur den genomsnittlige mottagarens perspektiv.”

  http://www.reklamombudsmannen.org/uttalande/always

 3. Siv Says:

  Man måste nog lyfta blicken från ”kvinnan som offer för könsdiskriminering” från annonsörens sida och på så sätt inte se sin egen korv där i skåpet. Även de som tycker att ”mammor är fantastiska och skapta för att heltidsamma i fem år” anser ju detta vara en komplimang. Min man lackade på denna reklam, tyvärr har han ju inget Gubbpartaj att ranta i.

 4. Matilda | Mycket snack och lite verkstad Says:

  Puperteten :’)

 5. Tobias Says:

  Alltså, jag tycker inte dom behöver skicka ut det där till någon alls. Kvinnor har nog koll på det ändå, och män har nog den koll vi behöver.

 6. syltpop Says:

  Haha! Om man har en morsa som är så schysst att hon snackar mens första gången kan man va glad åt det, men man kan lika gärna prata med tejkompisar eller skolsystern, eller varför inte farsan, mens är egentligen ingen Biggie… det är bara något en del fått för sig. Så väldigt osmickrande att använda till reklam, denna säger ju indirekt att mens är nått hemligt, magiskt och mystiskt… och att mammor har ett självklart ansvar att hjälpa sina barn genom puberteten, dessutom (trumvirvel) att mammor behöver hjälp att hjälpa sina döttrar XD
  Min mamma blev sur när jag fick mensen… tänk 4 pubbeungar med mens och ta å gånga med med att alla vill ha ett eget paket tamponger varje månad… Så inte nog med att man kan känna sig hur ful och äcklig som helst, man ska betala för det med tills man hamnar i klimakteriet och får en massa andra problem, det kan vi skriva i broschyrerna till småtjejer 😉 Kan inte alla i sverige lägga några kronor mer i skatt så man kan ha mens och få ett period-survival-kit varje månad oavsätt om du är mensrookie eller veteran-mensare, då hade nog fler kvinnor varit glada under den veckan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: