Förutsättningar shmörutsättningar

Det här segdragna jiddret om att män och kvinnors hjärnor (eventuellt) funkar olika. Vaffanereom?

I ena ringhörnan står några farbröder och menar att de genetiska förutsättningarna ska fungera som ett frikort från diverse aktiviteter och i den andra står det quinnor och säger att vi är på pricken precis lika och om man tittar snabbt och snurrar samtidigt så ser manslemmen faktiskt preziiiz ut som en fetta. Vi har bara LÄRT oss att det heter något annat.

Vad ska de med informationen de försöker tjafsa fram? Jag förstår verkligen inte.

Att så envetet förneka biologiska skillnader blir ju jättepino om man sen forskar på skiten och det visar sig vara en viss MEDFÖDD skillnad i hjärnans funktioner. Nej du Beda, du byggde hela ditt resonemang på felaktiga grunder. Din tid i huset är slut, kom ska vi titta en video med säsongens highlights innan du skamset och hulkande får svansa härifrån.

Och att så envetet dra biologikortet blir ju jättepino om man sen tittar närmare på forskningresultaten och ser att variationerna inom gruppen är betydligt större än de mellan grupperna. Det vill säga att om det nu visar sig att kvinnor är bättre än män på att köra kast med liten dvärghamster så betyder det i praktiken att de två som kastar längst är kvinnor och de två som inte alls får iväg hamstern är män. ALLA ANDRA ÄR PRECIS LIKA SKILLADE SOM EN MOTSVARANDE PART MED ANNAT KÖN.

Så återigen, vad ska vi med den informationen till? I vardagslivet har vi alla olika lätt för olika saker och det enda vi kan göra för att kompensera en såväl medfödd brist på talang som bristande erfarenhet och träning med att kämpa hårdare.

Jag har bra lokalsinne men min man får skriva upp vägbeskrivningarna flera gånger, Sessans snubbe har fotografiskt minne men hon själv har färgkodade post-its i badrummet för att hålla intimhygienen på en någotsånär acceptabel nivå.

Jaha, så män har i regel lite svårare att bonda med småknytt än vad nyförlösta hormonöversköljda kvinnor har? Vad bra att vi har det så förspänt att män att kompensera detta genom att tillbringa mycket tid med lillkörven och på så sätt kompensera morsans tjyvstart. Till sammanhanget hör ju ändå att det småbarnsliv som är den ena kvinnans fröjd och glädje är den andras lilla helvete.

Det är ju så med allt! Jag behöver läsa samma kapitel tre gånger för att haja något men inte fan kan jag använda min sega hjärna som handikapp inför tenta. Det är bara att skippa tv:n och börja om igen.

Rättvist är det kanske inte i en snävt avgränsad kontext, men det kortet är väl ändå reserverat för kränkta småsyskon i förskoleåldern?

So long, Siv

7 svar to “Förutsättningar shmörutsättningar”

 1. Ksomivem Says:

  JajajaJA! /inget att tillägga, uttrycker endast uppskattning

 2. Ulven Says:

  Underbart. Tack!

 3. presens Says:

  Men är det skillnad på om dvärghamstern är av hankön eller honkön? Det är ju det intressanta, liksom.

 4. Carina Says:

  Ahh jaaaa.

 5. Grillfest Says:

  Mina förutsättningar för att se bra ut i keps har tex helt uteblivit, skippade i arvet, jag ser ut som en djävla idiot när jag bär keps, oavsett hårlängd. Därför gör jag aldrig det.

 6. Sissa Says:

  Fantastiskt inlägg, (nästan) allt är förlåtet! Ibland är ni genialiska, trots allt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: