Dejting som barnuppfostran

Här kan man på Msn mode få relationstips. Eller är det barnuppfostran det handlar om? Förvirrad gav jag mig på det galna lilla knepet som Aftonbladetkommentatorer/random sverigedemokrater sysslar med, nämligen ”om vi byter ut det ena ordet* mot ett helt annat** så betyder allt det här något väldigt upprörande***”. I detta fall dock mer skrattretande än upprörande men det ÄR faktiskt ordet ”man” jag ska byta ut, mot ordet ”barn”. Varning dock, det här kommer bli långt. Som ni säkert har märkt kan jag inte uttrycka mig kortfattat så om ni behöver skaffa en sittkudde och snacks, gör gärna det i förväg. Nu har jag varnat. 

MSN kallar bildspelet för ”Få honom att känna sig som en man”. Jag kallar det för ”Titta hur snarlik barnuppfostran MSNs skitlöjliga bildspel är”.

Image 

Msn säger: 
”Du gillar säkert att vara feminin, och du gillar säkert att mannen i ditt liv säger till dig att du är det. På samma sätt uppskattar han om du ger honom tummen upp när han gör något som är ‘manligt’. Har han skruvat ihop en IKEA-hylla? Burit hem tunga kassar från affären? Då är det nu du ska slå till med en komplimang. Säg till honom att du uppskattar att han tar de tyngsta kassarna, trots att du rent krasst skulle kunnat bära dem själv. Om han får känna sig som en man, ger det honom en bra känsla och han kan sträcka lite extra på sig. Och du slipper bära påsar eller skruva ihop möbler när du egentligen vill se på Gossip Girl.
Dessutom slipper du höra honom klaga över hur tråkigt det är att följa med till IKEA, han kommer istället se fram emot monteringen av möblerna när ni kommer hem. Win-win!”

Klassisk barnuppfostran säger:

”Ge barnet beröm och uppmuntran när det gjort något bra. Ge också beröm för hur barnet är som person: ”du är en så snäll” eller ”jag tycker om att du verkligen försöker trots att det är svårt”. Undvik däremot att ge överdrivet beröm. Att okritiskt överösa barnet med superlativ får det verkliga berömmet att urvattnas.” (Från Barntotal.se)

Min kommentar: Alla som är föräldrar känner verkligen igen matkassesituationen. ”Vad duuuktig du är som är så stark och orkar bära hushållpappret, BRA JOBBAT”. Och vem har inte gett lilla bebben en skruvmejsel så att hen också kan ”skruva lite” när man sätter ihop den nyinköpta fåtöljen? Sedan kan lilla älsklingen underhålla sig med en mutter och en skruv i timtals, medan mamma kan titta på svettiga motorcykelkillar som knullar lik. 

Image

 

MSN säger: 
”Du hör sällan om en kvinna som skryter vilt och ohämmat över att hon tagit disken eller dammsugit, medans de flesta män gärna pratar vilt och brett när de gjort något i huset. Anledningen är helt enkelt att han gärna vill ha lite beröm. Det vill säkert du också ha om du till exempel borrat ett hål i väggen. Rosa honom när han har gjort något, och säg till honom att du är glad att han bidrar. Kolla inte genom allt han gjort, för att se så att gjort efter ‘din standard’, för om du vill att han ska göra något måste han nästan få göra det på sitt eget sätt.(…om inte han jämt krymper dina svindrya ulltröjor i tvätten…). När du säger till honom att du uppskattar vad han gör känner han sig viktigt och oumbärlig, och det vill ju alla göra, eller hur?”

Klassisk barnuppfostran säger:

”LÅT BARNEN VARA MED I KÖKET
Mer entusiastiska medhjälpare än barn i köket är svårt att hitta, och även om de kanske inte är någon direkt hjälp i början, så blir de det senare. (…)
Köket är en farlig arbetsplats och du måste naturligtvis hålla ett öga på vad barnen gör och hjälpa till i starten. Du får emellertid inte låta din oro stå i vägen för trevliga och oförglömliga upplevelser i köket.” (Källa: Thorkild Rasmussen, iForm)

Min kommentar: Vi har alla varit där. Rullat köttbullar med en unge som tycker att rå köttfärs dels är svinbra som hårinpackning och dels gör jättekul ljud när det landar på golvet. Men vi klagar inte. Tids nog lär de sig. Tids nog lär sig kanske de stackars männen hur en tvättmaskin fungerar också?

Image
 
Msn säger:

”Nästa ni gång ni bestämt att ses, kan du låta honom bestämma vad ni ska göra och vad ni ska äta. Vill han spela tv-spel med dig, se på fotbollsmatch, eller gå på bio och se en actionfilm, så blir det det ni gör. Tycker du det är svårt att låta honom bestämma vad ni ska äta? Då kan du tänka på alla de gånger du fått honom att äta sushi eller sallad. Du kan du kanske stå ut med en kväll med saftiga biffar och öl…? Om du ger mannen helt fritt val om vad ni ska göra, ska du också följa med på det han föreslår att göra, även om det är något du egentligen har lust att lägga tid på. Det är bara att tugga i sig, och tänk på att nästa gång är det du som får bestämma…”

Klassisk barnuppfostran säger:

Passa på när ni båda är mätta och utvilade, så att irritabilitet inte kryper på. Låt sedan ditt barn sätta takten. Om han eller hon vill stanna och titta på något, kanske en insekt som kryper på en sten, eller vad som helst som fångar ditt barns intresse, så kan du sätta dig och vänta tills han eller hon är färdig. Eller ännu hellre, undersök tillsammans. Att se världen genom sitt barns ögon kan avslöja saker du inte normalt tänker på. Låt ditt barn undersöka enligt eget sinne och sitt tyst om han eller hon inte säger något. Men om ditt barn tar initiativet, kan ni prata på! Ditt barn har sitt eget sätt att lära sig om världen och på detta sätt får du kanske lite insikt i detta och ger dessutom ditt barns upptäckslusta extra värde genom att delta. Ytterligare en trevlig effekt av att låta ditt barn bestämma takten och vad ni gör är att han eller hon kanske låter dig ta tyglarna efteråt, som t ex när det är läggdags.” (källa: babycenter.com)

Min kommentar: OMG you can’t make this shit up! Identiskt ju!

Image

MSN säger: 

”Ringer han dig och frågar om det är ok att han drar ut med grabbarna och spelar biljard och dricker öl i stället för att vara med dig en enda kväll, ska du säga ja, och utan att tjura om det efteråt! På samma sätt som du behöver vara med dina tjejkompisar och vara mer ‘tjejig’ än du är med honom, behöver han kvällar då han kan rapa högt, snacka prata högre och vara mer ‘grabbig’. Ger du honom friheten att göra lite ‘manliga grejer’ med grabbarna emellanåt, gör du dig själv en tjänst. Din man blir en gladare kille, och du får status som världen bästa flickvän! Kom bara ihåg att det inte räcker att säga ja, och sedan bli sur över att han faktiskt uppfattat ja-et som tillåtelse att gå ut. Du måste mena det!”

Klassisk barnuppfostran säger:
”Barnet behöver hitta en egen identitet och en social tillhörighet utanför familjen. Därför blir kompisarna, skolan och fritiden viktig. Som tonårsförälder behöver man respektera att barnet blir mer självständigt och har ett privatliv på ett annat sätt än tidigare. Ditt stöd som förälder är fortfarande oerhört betydelsefullt. Tonåringen behöver känna att föräldrarna finns där och ställer upp vad som än händer. Då blir familjen en trygg bas att utgå ifrån och ett skyddsnät att falla tillbaka på.” (källa: vårdguiden.se)

Min kommentar: Ja, men så klart. Man MÅSTE uppmuntra ens kille/barn att ha egna vänner. Annars får man problem längre fram och kanske börjar man oroa sig för att killen/barnet är mobbat/skär sig/börjat knarka? Den oron går ju att förebygga så lätt! 

Image

Msn säger: 
Vi lever inte på 50-talet och kvinnans plats är inte vid köksbänken. Men emellanåt kan du gott ta på dig förklädet och ta hand om din man ändå. Män älskar att bli bortskämda, och de älskar också att se dig fixa i köket… till honom! Gör middagen till något extra, stek en saftig biff till honom eller laga en gryta om det är det bästa han vet. Duka bordet, servera honom en kall öl, och de manliga hormonerna kommer garanterat stiga i honom! Är du inte så förtjust i att laga mat? Köket är inte den enda plats du kan skämma bort honom i. Kanske älskar han när du ger honom massage? Eller att du köper biljetter till en fotbollsmatch eller konsert som han gärna vill gå på? Oavsett vad det är, kommer han vara tacksam för att du ger honom lite specialbehandling.”

Klassisk barnuppfostran säger:
”Att laga egen barnmat behöver inte vara svårt. Oftast blir det också billigare än att köpa färdig barnmat. Med exempelvis en vitlökspress, ett rivjärn och en mixer kan man göra små portioner som passar de minsta barnen.” (Källa: 1177.se)

Min kommentar: Eller så kan man gå på babysim. Om man nu inte gillar att laga mat dvs.

Det finns en sista bild som handlar om sex (hint: låt honom bestämma), men där kände jag att jämförelsen man/barn blev lite väl till Stig Larssons gillande. Någon med lite mer finess än vad jag har kanske kan få till en snygg jämförelse med amning och bröst och whatnot, själv tänker jag söka stipendium till Berghs som art director eller något. Dessa bilder liksom. Ni hade ju ingen aning om att det handlade om fotomontage! Nu lurade jag er allt.

Värt att sägas är ju självklart också att det finns en poäng att göra om att det KANSKE finns män som gillar sushi och kvinnor som gillar sport, men det var lite för lätt. Tack MSN för dessa geniala tips dock, nu kommer mitt äktenskap bli bättre än någonsin!

Allra ödmjukast,

Betty

 

*(Oftast ”man”)
** (Oftast ”svarting/jude/neger”)
*** (Att den ”vita rasen” håller på att dö ut!!!11!!)

13 svar to “Dejting som barnuppfostran”

 1. Calle Says:

  Jag trodde först att du skojade och var tvungen att kolla men det gjorde du ju inte. Amenvafan! Om jag var kille skulle jag bli skitförbannad, att omyndighetsförklaras på det där viset?! Va?!
  UNDERBART inlägg i alla fall! Jag skrattade så att jag grät!

 2. Calle Says:

  Reblogged this on Calleism and commented:
  Rebloggar hela inlägget helt enkelt:

 3. NäHä, VäRLDeN HaDe ViSST iNTe SKäRPT TiLL SiG | Calleism Says:

  […] Hittade det här på MSN  för att jag läste om det hos Kvinnopartaj. […]

 4. Noerdzoer Says:

  Älskar denna gammalmodiga skitsyn om att kvinnan alltid skall underkasta sig, anpassas och ge efter. ‘Du har vagina, så världens alla problem beror förmodligen på dig.’ Det är väl ändå smidigt att något stjärnskott ger ut olika guider som täcker grundläggande beteendekunskap. Man tackar.
  Och tack för detta ljuvliga inlägg förresten! Log som en sinnessjuk rakt igenom.

 5. Janica Says:

  Åh, jag skulle så gärna vilja intervjua de män och kvinnor som läser skiten på MSN och nickar och skrockar igenkännande. Vill verkligen förstå hur man kan ha så sorglig människosyn. Själv fattar jag ingenting, blev bara sugen på biff.

 6. Grillfest Says:

  Fattade jag rätt nu, att jag får lagad mat och frikvällar med bier om jag skruvar ihop lite IKEA hyllor ibland.

 7. Ksomivem Says:

  Hahaha! Helt fantastiskt!

 8. Aprouletten Says:

  Okej men det där kan ju vara bra att veta. Om man nu skulle råka förpassas till 20-talet en vacker dag…

 9. Ia Says:

  jag får dödslängtan av msn..

 10. Åsa Says:

  Jag dör.en klockren jävla död ❤

 11. white party dress code men Says:

  Music commenced involved in when We opened this specific webpage, so annoying!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: