Det var faktiskt pendlingstiden som avgjorde saken för oss.

Haha jag tycker att det är jätteroligt att läsa kommentarerna till det här inlägget. (Ja det handlar alltså om Försäkringskassans rapport om att även de mammor med mer i lön än papporna tar den mesta föräldraledigheten, och inlägget har skrivits av KP:s favoritdoktor)

”En sak som ni inte tar upp och som är jätteviktig är faktiskt att jag ville vara hemma!” Ja, det är väl just det som rapporten från Förnedringskassan konstaterar? Att betydligt fler mammor än pappor vill vara hemma med sina barn. Sen kan man säga att det handlar om arbetstimmar, amning eller bara valfrihet. Det spelar ingen roll. Til syvende og sidst så är det alldeles uppenbart att det är vad föräldrarna tycker känns bäst som avgör.

Då är frågan: om nu alla känner sig så påtagligt obekväma med det här avslöjandet, och så många känner sig tvungna att kommentera väldigt defensivt, innebär det också att ni är mogna att göra en förändring då?

Nej men just det, det var ju det där med amningen och arbetstimmarna och allt annat som förbisetts och som var jätteviktigt för just oss. Just det ja.

Etiketter:

16 svar to “Det var faktiskt pendlingstiden som avgjorde saken för oss.”

 1. Clementine Says:

  Alltså det feta ”HAH!” som kommer på det här?! Tänker på de jag känner där ingen har tjänat särskilt mycket, men de har slitit som djur för att få det att funka ändå. För de har tyckt att det är så pass viktigt! Om du vill vara hemma, säg det då, men förvänta dig ingen förändring på den fronten, och säg inte att ”alla andra kan inte” för du är inte ”alla andra”.

 2. Dödens mynta med sockerlag Says:

  Ja, men om min man tjänar mer och vill jobba då!?!1 Och om jag inte har utbildat mig utan har valt att stanna hemma och bekämpa patriarkatet nerifrån och upp då? Vi kanske inte får ihop vår medelklassvardag om jag inte gör avkall på allt jag tror på och rättar in mig i normledet!!1 Jag har svurit en Fantomen-ed på att aldrig någonsin titta på prislappar i matbutiken igen! Jag skiter i vad Guran säger!

  Men jag bryter normer och strukturer hela tiden! I Teorin! Ibland. När jag inte säger emot mig själv. Jag är självständig. För om vi skiljer oss kommer jag få hälften av allt min man tjänat ihop.

  Stå på knä! Sparka uppåt mot pungen! Bröööööl. Hår under armarna, det är inte feminism på riktigt tycker jag oftast. Men det är allt jag har.

  Oj! Oj! Deadline på G. Krönika måste skrivas. Debattartiklar skapas!!!1

  Brööööl. Osv. Osv.

  • Evelina Says:

   LD?!? 🙂

   • Tove Says:

    Haha ja, vem annars!

    – Nu ska jag läsa gångertabellen, en kurs som vanligtvis tar ett år att läsa. Men jag ska läsa den snabbare för jag är så sjukt smart! Brööööl! Men först ska jag äta 3 kilo godis till middag, och om nån säger att det är onyttigt så blockar jag för det är faktiskt ärftligt!!11

   • Clementine Says:

    Är det ärftligt att blocka?! 🙂

 3. Maggan Says:

  Hey hey hey. Keep it civil, folks. Jättetacksamt att lyfta fram LD som det sämsta exemplet här, jag vet, men för protokollet vill jag bara vara tydlig med att det var helt andra mammizar som blåste i amningstutan den här gången.

 4. Grillfest Says:

  Det är ju typisk det där att barn skall vara källan till så mycket ont.
  Man skulle till och med kunna säga att det faktiskt är barnens fel att föräldradagarna fördelas så himla ojämt. Själv tex så tog jag inte ut en enda dag innan våran yngsta fyllde 4, utan honom hade inte min fru heller tagit ut några dagar och då hade det ju blivit jämt.
  So djävla typiskt!

  • burgschki Says:

   Jaaaa barn är enda anledningen till att den här eviga debatten öht existerar. Utan barn hade kvinnor varit mer jämställda på arbetsmarknaden, färre hade varit tjocka och fått hängbröst och då hade vi sluppit den där mammaformer-bloggen också.

   • Grillfest Says:

    För att inte tala om amningen. Det hade ju varit lönlöst att hänga ut pattarna lite här och där om det inte satt fast ungar i dem.
    Skulle man kanske rent av förbjuda barn för att komma någonstans med jämställdheten?
    Det skulle då rakt inte missgynna om det blev förbjudet. Kriminalisera det kanske! Hör ni det!!! No more tits in the snabbköp eller lattehak!!
    Fast då skulle kanske hela latteblandaryrket dö ut? Hmm , Nej föresten vi har ju hippsters, vi kan lura i dem att det är inne med latte igen, fast vi kallar det något annat. Typ virgin hotshot eller lactating jawa.

   • burgschki Says:

    Åh så bra, hipsters ÄR ju sowieso de nya barnen. Barn förbjuds/kriminaliseras, hipsters tar deras plats PLUS blandar lactating jawa. Känns som om vi har en vattentät plan, kan ju inte vara en variable vi glömt eller så. Möjligen att folk skulle åka till Danmark och föda barn i smyg.

   • Grillfest Says:

    Det är inte den första av mina idéer som stupar pga av Danskdjävlarna. Sjukt irriterande att de skall vara så förbannat liberala. Speciellt då nästan alla mina bra idéer innehåller förbud av något slag.
    Ja ja, barn får väl finnas då. Hör ni det!! Men bara på nåder.

   • Clementine Says:

    Hallå, man HÄMTAR barnen i Danmark. Det är där storken bor. Eller menar ni att jag måste stanna där när jag har tryckt i mig Bon-Bon-påsen. Jag som varken röker eller dricker öl. 😦

   • Ia Says:

    Danmark.. utskitet i kalk och lera..
    Helvete jag måste iväg på fezt nu.

 5. Dödens mynta med sockerlag Says:

  Vem är LD?

 6. oleh oleh bandung Says:

  Your style is very unique compared to other folks I’ve read stuff
  from. Thanks for posting when you have the opportunity, Guess I’ll just bookmark
  this blog.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: